Sony Xperia sola: floating touch navigációval és minden földi jóval

Kütyü Magazin - 2012. március 13.

A Sony ma bemutatta az androidos Xperia okostelefon portfóliójának legújabb tagját, az Xperia sola-t. A készülék legnagyobb újdonsága az innovatív floating touch navigáció, mely egy teljesen új mobilélményt kínál. A felhasználók kettő, NFC-re épülő Xperia SmartTaget is találnak a kütyü dobozában, melyek segítségével életstílusuknak megfelelően egy pillanat alatt megváltoztathatják okostelefonjuk beállításait.

A Sony által kifejlesztett floating touch elsőként az eddig MT27i Pepper kódnéven ismert Xperia sola okostelefonon debütál. Ezzel az innovatív technológiával a felhasználók ujjukat egyfajta mozgó kurzorként használva navigálhatnak a weben, anélkül, hogy ténylegesen megérintenék a képernyőt. Ha már megtalálták a keresett linket, kijelölhetik vagy akár egy érintéssel el is indíthatják az oldal letöltését. A floating touch™ a fejlesztőkkel folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően hamarosan új felhasználói funkciókkal és alkalmazásokkal gyarapodik a szoftverfrissítések folyamán.

„Az Xperia sola a floating touch technológiával megtestesíti a Sony innovatív gondolkodását, melynek eredményeként egy új, izgalmas böngészési lehetőséget kínál a felhasználók számára. Az Xperia SmartTagek használatával pedig egyszerűbbé válnak a mindennapok” – mondta Calum MacDougall, a Sony Mobile Communications Xperia termékcsaládért felelős marketing igazgatója.

Az NFC támogatott Xperia sola két SmartTaggel kerül a boltokba, így a fogyasztók egy mozdulattal mindennapi életvitelükhöz igazíthatják okostelefonuk beállításait. Az okostelefont a SmartTag-hez érintve a készülékben egy előre konfigurált profil lép működésbe. Az Xperia sola dobozában lévő két SmartTaghez mindennapi szokásainknak megfelelően akár tíz különböző parancsot is rendelhetünk. Az egyik segítségével programozhatjuk a nappalinkat: bekapcsolja a Wi-Fi-t, elindítja a Google keresőjét, hír- és időjárás-alkalmazásokat; míg a másik a hálószobára optimalizálva, beállítja az ébresztőórát és csendes üzemmódra kapcsol. Az Xperia sola támogatja az NFC párosítást, így a készülékek összeérintésével a felhasználók egyszerűen összekapcsolhatják telefonjaikat, cserélhetnek tartalmakat, használhatnak alkalmazásokat, illetve szolgáltatásokat.

Az Xperia sola kristálytiszta képminőséggel büszkélkedhet a Mobile BRAVIA Engine Reality Displaynek köszönhetően. Az xLOUD és 3D surround sound audiotechnikai megoldásai tiszta hangzást, az 1GHz kétmagos processzor pedig szupergyors teljesítményt biztosít. Az Xperia sola gyorsfotó készítésére alkalmas kamerával rendelkezik, melynek segítségével egy gombnyomással nemcsak bekapcsolhatjuk a kamerát, hanem el is készíthetjük a kívánt felvételt alig több mint egy másodperc alatt.

Az Xperia sola készülékek várhatóan a második negyedévtől fekete, fehér és piros színben kerülnek kereskedelmi forgalomba világszerte.

Az Xperia sola legfontosabb jellemzői

· Floating touch navigáció az egyszerűbb webböngészésért

· NFC kompatibilis, két Xperia SmartTaggel a gyors alkalmazás letöltés és egyszerű tartalommegosztás érdekében

· 3.7” Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine-nel működtetve a borotvaéles képminőségért

· 1GHz kétmagos processzor a szupergyors böngészésért

· Android 2.3-as (Gingerbread) platformmal érkezik, mely várhatóan 2012 nyarától Android 4.0-re (Ice Cream Sandwich) verzióra lesz frissíthető.

Sony Xperia sola részletes specifikációk (pdf)

Vissza