Gőzerővel dolgozik táblagépén a Nokia

Farkas Norman - 2012. március 18.

A finn gyártó dizájn részlegének vezetője, Marko Ahtisaari úgy nyilatkozott, hogy cége rengeteg időt fordít egy táblagép fejlesztésére. Ahtisaari állítása már csak azért is érdekes, mert a Nokia a közelmúltban tagadta, hogy egy tablet megalkotásán dolgozik.

A finn Kauppalehti Optio magazinnak adott interjút a Nokia formatervezői részlegének alelnöke, melyben ugyan nem fejtette ki, hogy a táblagép milyen tulajdonságokkal bír, ám azt szóvá tette, hogy a gyártó idejének csaknem 33 százalékát a jövevény fejlesztésére szenteli.

Az eddigi pletykák szerint egyébként egy Windows 8 alapú masináról van szó, mely a Nokia és a Microsoft együttműködését figyelembe véve nem is olyan meglepő. Az állítólag kétmagos processzorral felszerelt gép ősszel jelenhet meg a piacon és igen egyedinek ígérkezik. Ez utóbbit azért feltételezhetjük, mert Stephen Elop, a Nokia feje korábban elmondta, hogy cége nem egy átlagos, az iPad nyomdokait követő szerkezettel kíván betörni a tabletpiacra, hanem egy teljesen eredeti megoldást akarnak letenni az asztalra.

[Forrás: Unwired View]

Vissza