Mit hoz a Windows Phone 8 Apollo?

Farkas Norman - 2012. március 27.

Kíváncsi vagy arra, hogy milyen újdonságokat tartogat a Windows Phone 8 Apollo? Jó hírünk van a számodra: az XDA Developers oldalon összegyűjtötték azokat a fícsöröket, amelyeket - a Microsoft Windows Phone üzeltágának vezetője, Joe Belfiore és a PocketNow forrásai szerint - biztosan tartalmazni fog a WP Apollo.

Nem is szaporítom a szót, rögtön a középébe vágok: a - várhatóan már az idén megjelenő - rendszerfrissítés olyan fontos újításokkal szolgál, mint a többmagos processzorok, a nagyobb felbontású megjelenítők, és a cserélhető microSD kártyák támogatása, de az NFC modulban rejlő – fájlcserére és érintés nélküli fizetésre vonatkozó - lehetőségek kiaknázása is adott lesz. A Skype integrálásra kerül az új rendszer tárcsázójába, így azt külön kliens letöltése nélkül használatba vehetik a felhasználók. A SkyDrive alapú zeneszinkronizálás, a továbbfejlesztett, kezelőfelületében is megújuló kameraszoftver, a DataSmart támogatás és az Opera Miniéhez hasonló adatforgalom-kímélő megoldással bíró Internet Explorer 10 böngésző jelenlétére is számítani lehet. A Windows 8-cal megosztott kernelkomponenseknek köszönhetően az alkalmazások egyszerűen portolhatók lesznek. A szinkronizálásért nem a Zune szoftver felel, hanem azt a Windows 8-ba integrált megoldás váltja majd fel. Az Apollót 128 bites Native BitLocker titkosítással is ellátják.

Érdemes tudni, hogy a fenti információk egy része még nem kapott hivatalos megerősítést, de több mint valószínű, hogy a még kérdéses pontok is hitelessé válnak a közeljövőben.

Mi a véleményed a Windows Phone 8 Apollóról? Szerinted sikeresebb lesz az operációs rendszer korábbi verzióinál?

 

 

 

 

 

 

[Forrás: XDA Developers, PocketNow]

Vissza