Már három képernyőn elérhető a ZeneCenter

forrás Prim Online - 2012. április 19.

A ZeneCenter nevű, a Telekomnál tavaly ősz óta elérhető streaming alapú zeneszolgáltatás, amelyet az internetezők eddig a számítógép képernyőjén és az okostelefon kijelzőjén keresztül érhettek el, most már okostévé képernyőn is hozzáférhető. 

A tévéképernyőre optimalizált ZeneCenter applikáció, amely átlátható designjával és egyszerű funkcionalitásával igazi élményt nyújt a hazai zenerajongóknak, a Samsung Smart tévékészülékek Smart Hub nevű menüpontjában található. Az alkalmazás segítségével a regisztrált felhasználók a bejelentkezést követően a weben korábban szerkesztett és elmentett, saját maguk által összeválogatott előadókat megszólaltató csatornákat, ún.„rádió”-kat hallgathatnak.

A közel hat hónapja elérhető ZeneCenter szolgáltatást már több ezer felhasználó letöltötte a mobiltelefonjára, illetve regisztrált az időszaki díj-mentes, teljes funkcionalitást biztosító próbaverzióra. Az alkalmazást letöltők túlnyomó többsége Android operációs rendszerű okostelefonján próbálta ki az online zenehallgatást.

A Telekom az internetezők azon csoportját célozta meg ZeneCenter ajánlatával, amely mindig változatos, az ízlésének megfelelő zenét szeretne hallgatni anélkül, hogy előzetesen órákat töltene saját válogatások készítésével. Az előfizetők bármikor streamelhetik, azaz letöltés nélkül lejátszhatják a kedvenc zenéiket tartalmazó műsorfolyamokat a közel egymillió zeneszámból álló, állandóan frissülő kínálatból. 

A ZeneCenter a felhasználók számának gyarapodásával egyre nagyobb felhasználói élményt nyújt, előfizetői ugyanis egyre több, a felhasználói igények alapján született, előre szerkesztett zenei tartalomból válogathatnak. A „saját rádió”-nak nevezett zenei csatornák egyre jobban definiáltak, így könnyen áttekinthető és kiválasztható a felhasználók által preferált zenefolyam. A felhasználói statisztikák bizonysága szerint a legnépszerűbb saját rádiók a felületen magyar előadókzeneszámaiból építkeznek. A Telekom, megfelelve a felhasználói elvárásoknak, a magyar digitális zenei tartalom fogyasztást helyezi a fókuszba, és kiemelt megjelenési lehetőséget biztosít a hazai zenei előadók számára.

A ZeneCenter szolgáltatás igénybevétele regisztrációhoz kötött. A Telekom minden hazai internetező számára lehetővé teszi a szolgáltatás időszakidíj-mentes kipróbálását 30 napig, időszaki díjat csak ennek letelte után kell fizetni az igénybevételért. A szolgáltatás időszaki díja 305 Ft, az előfizetés automatikusan megújul az időszak (30 nap) lejártával. 

A mobilalkalmazás letöltéséhez és a streaminghez adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy Wi-Fi kapcsolat szükséges. A szolgáltatás használata fokozott adatforgalmat generál, igénybevételéhez a szolgáltató legalább 500 MB adatforgalmat biztosító díjcsomagot ajánl. A generált adatforgalom az előfizető díjcsomagja szerint, a T-Mobile mindenkor hatályos Általános és Domino Üzletszabályzatának Díjszabása szerint számlázódik. 

 

Vissza