Google Asus Nexus 7 tablet – Android 4.1 Jelly Bean és Nvidia Tegra 3 processzor

Farkas Norman - 2012. május 30.

Egy nyilvános tesztprogramban bukkant fel a Google 7 hüvelykes Nexus táblagépe. A 200 dolláros jövevényről kiderült, hogy az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épül, s egy négymagos Nvidia Tegra 3 processzor teljesít benne szolgálatot.

Már többször hírt adtunk a Google Nexus táblagépéről, melyről már kiderült, hogy az Asus fogja gyártani, kijelzője 7 hüvelyk átmérőjű lesz, s ára nem haladja meg a 200 dollárt.

Nemrég a Rightware Basemark ES 2.0 Taiji benchmark tesztjében bukkant fel a Google Asus Nexus 7 nevű masina, melynek specifikációjáról a hozzá mellékelt adatlapról tájékozódhatunk. A jövevény szíve egy ULP GeForce grafikus gyorsítóval kiegészített, négymagos, 1,3GHz-es Nvidia Tegra 3 processzor, megjelenítője egy 7 hüvelykes, 1280 x 768 pixel felbontású érintőképernyő, fedélzetén pedig az eddig 5.0-s verziószámúnak hitt Android 4.1 Jelly Bean rendszer csücsül. Utóbbi információ ugyan nem szerepel pontosan az adatok között, viszont a kütyü JRN51B azonosítójából erre következtettek a szakértők.

Ha a fenti információk igaznak bizonyulnak – amire nagy az esély – akkor a Google neve alatt futó, Asus által gyártott Nexus tablet nagyon sikeres termék lehet, hiszen kedvező árához igencsak izmos hardvert kapott. További érdekesség, hogy az Android következő generációjával érkezik a gép, mely új szintre emelheti az eszköz funkcionalitását a benne található – egyelőre ismeretlen - újításokkal.

Google Asus Nexus 7

[Forrás: Righware.com]

Vissza