Kiszivárgott a 200 dolláros Nexus 7 táblagép specifikációja

Farkas Norman - 2012. június 25.

A Gizmodo Ausztrália egy kiszivárgott képzési anyagban rálelt a Google Nexus 7 tablet specifikációjára, melyet rögtön közzé is tett az interneten. A héten sorra kerülő Google I/O konferencián bemutatkozó jövevény több, mint ígéretes, főleg, ha az árcéduláját is figyelembe vesszük.

A 7 hüvelykes, ASUS által gyártott táblagépről eddig igen keveset lehetett tudni, de már a korábbi feltételezések is rámutattak arra, hogy az Android Jelly Bean referenciagépéről van szó, melyben a hihetetlenül kedvező, 199 dolláros ár ellenére egy négymagos NVIDIA Tegra 3 processzor teljesít szolgálatot. A Gizmodo Ausztrália által közzé tett információk alátámasztják az eddigi híreket, sőt rengeteg plusz adatot is találunk, ha megnézzük az alábbi felsorolást.

A készülék leleplezett tulajdonságai:

- Nexus 7 elnevezés

- 7 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS megjelenítő

- az ASUS gyártja, a hátlapon a cég neve is megtalálható a Nexus felirat mellett (pontosabban alatt)

- Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer

- 1,3GHz órajelű, négymagos NVIDIA Tegra 3 processzor

- 1GB RAM

- 8GB-os és 16GB-os változatokban jelenik meg, előbbi 199-, utóbbi 249 dollárba kerül

- NFC modul Android Beam és Google Wallet szolgáltatással

- 1,2 megapixeles előlapi kamera

- 9 órás üzemidő

A gép részleges specifikációját elnézve elmondható, hogy igen ütősre sikerült. Ár/érték arányát tekintve a Nexus 7 messze felülmúlja vetélytársait, 199 dollárért mondhatni ajándék az a hardver, amit a szerkezetbe építettek. Nem is csoda, hogy rögtön az villan be az ember agyába, hogy ez lehetetlen, a Gizmodo forrásai biztos valótlan adatokat szolgáltattak. Ezt sajnos nem zárhatjuk ki, viszont jó hír, hogy már nem kell sokáig várnunk az igazság pillanatára, hiszen a héten megrendezésre kerülő Google I/O konferencián mindenre fény derül.

 

[Forrás: Phandroid]

Kulcsszavak: Jelly Bean, Google, ASUS
Vissza