Android Jelly Bean: máris a HTC One X és a Samsung Galaxy S III fedélzetén [Videó]

Farkas Norman - 2012. július 2.

Bár a Google csak pár napja mutatta be az Android platform legújabb generációját, a 4.1 Jelly Beant, az XDA Developers lelkes - és hozzáértő - fórumozói máris felvarázsolták azt a HTC One X és a Samsung Galaxy S III fedélzetére.

A Jelly Beanről egyelőre annyit tudunk, hogy rengeteg új funkciót tartalmaz és minden eddiginél jobb felhasználói élményt garantál, illetve júliusban válik elérhetővé a Nexus 7 tableten és OTA frissítés formájában a Samsung Galaxy Nexus, Nexus S és Motorola XOOM készülékeken. Más modellek frissítéséről egyelőre nem lehet hallani, ami nem is annyira meglepő, hiszen jelenleg minden gyártó elsősorban az Android 4.0 ICS frissítésekre fókuszál

Azonban az XDA Developers fórum kíváncsi és hozzáértő tagjai nem vesztegették az idejüket, amint a Google közzétette a Jelly Bean ROM-ját, nyomban nekiláttak a portoláshoz. Az eredmény: a HTC One X és a Samsung Galaxy S III egyaránt rendelkezik működőképes Jelly Bean szoftverrel.

Ezen a videón a 4.1 Jelly Beant futtató One X  csodálható meg. A szoftver ugyan nem tökéletes, de csak idő kérdése (lehet, hogy csak napoké) és egy mindennapi használatra alkalmas Jelly Bean ROM-ot üdvözölhetnek HTC csúcsmobiljának tulajdonosai.

 

 

Az alábbi felvételen a Galaxy S III "zselés cukorkája" látható, melyet a Galaxy Nexus OTA frissítéséből fabrikáltak. Ahogy a One X esetében, itt sem egy teljes értékű szoftverről van szó, a Wifi, az NFC, a kamera és a Bluetooth mellett több funkció használhatatlan. Egyelőre.

 

 

A fenti szoftverek kipróbálását nem ajánljuk, létezésüket csak érdekesség gyanánt közöltük. Persze ha tapasztalt vagy az okostelefonok hackelésében, akkor kizárólag a saját felelősségedre tehetsz egy próbát.

 

[Forrás:  XDA-Developers]

Vissza