Erős hardver ellenálló házban - Fujitsu Stylistic M532

Farkas Norman - 2012. augusztus 17.

Már kapható az Egyesült Állomkban a Fujitsu Android 4.0 rendszerű, négymagos Nvidia Tegra 3 processzorral meghajtott táblagépe, mely első ránézésre egy elegáns - és legtöbb társához hasonlóan kényes - masinának tűnik, ám valójában egy igazi túlélőgépet ismerhetünk meg személyében.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszert futtató Stylistic M532 nem egy átlagos táblagép, ám ránézésre nem igazán állapítható meg róla, hogy mi a különlegessége. A gép divatos, ultravékony (8,9mm) burkolatáról kevesen gondolnák elsőre, hogy átlag feletti ellenálló képességgel bír, pedig így van. Hogy pontosak legyünk, az eszköz MIL-STD-810G katonai minősítéssel dicsekedhet, ami annyit jelent, hogy nem tesz benne kárt a por, a vibráció, a szélsőséges hőmérséklet és az extrém magasság sem, a "becsapódást" pedig egy méter magasról leejtve is képes gond nélkül átvészelni.

Szuper, hogy ilyen strapabíró a kütyü, de felmerül a kérdés, hogy vajon mit tud? Nos, a 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS érintőképernyővel felvértezett masina belül sem gyenge. Meghajtásáról egy négymagos, 1,3GHz-es Nvidia Tegra 3 T30s processzor gondoskodik, melyet 1GB RAM és 32GB tárhely egészít ki - utóbbit microSD kártyával kedvünkre hízlalhatjuk. A teljesítmény tehát kellemes, s ez elmondható a képalkotási képességekről is, ugyanis a készülék hátlapján egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kamera figyel, elöl pedig egy 2 megapixeles fényleső kapott helyet. A vállalati piacra szánt tablet természetesen rendelkezik WiFi, Bluetooth és GPS modulokkal, s 3170mAh kapacitású akkumulátorának hála akár 8 órán keresztül nézhetünk rajta videót egy feltöltéssel.

A Fujitsu Stylistic M532 ma landolt az amerikai piacon, ára 550 dollárra tehető, azaz cirka 129 ezer forintért lehet a miénk. Ha olyan gépet szeretnél, amit gyors és bírja a gyűrődést, akkor ezt a tabletet neked találták ki.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: táblagép, Fujitsu
Vissza