J&W Minix NEO 5X - Androidos miniszámítógép olcsón

Farkas Norman - 2012. október 25.

A J&W bemutatta kétmagos Rockchip processzorral meghajtott, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű miniszámítógépét, melyet 99,9  euróért kínál a felhasználóknak. Kis dobozhoz csak perifériákat kell csatlakoztatni és már indulhat is a móka mini PC módra.

A J&W bemutatta a Minix Neo 5X nevű, Android 4.0 ICS rendszer köré épülő miniszámítógépét, mely költséghatékony megoldást jelent azok számára, akik egy, a Google mobil rendszerét futtató PC-re vágynak.

A 99 euróért megvásárolható készüléken három USB 2.0 port, egy HDMI kimenet, egy SD kártyahely és egy Ethernet csatlakozó található. Ennyi aljzat bőven elegendő a különböző kiviteli és beviteli eszközök csatlakoztatásához. Jó hír, hogy a Cortex A9 architektúrára épülő kétmagos Rockchip processzorral, négymagos Mali 400 grafikus gyorsítóval, 1GB DDR3 RAM-mal és 16GB belső tárhellyel felvértezett eszközből a WiFi (802.11a/b/g/n) modult sem spórolták ki, az pedig csak fokozhatja a lelkesedésünket, hogy a gyártó szerint később Android 4.1 Jelly Bean frissítés várható rá.

Mindent figyelembe véve a Minix Neo 5X nem tűnik rossz vételnek. Érdekesség, hogy NEO G4 néven elérhető a kütyü kistestvére is, mely 8GB tárhellyel és hosszúkás házzal rendelkezik, ára pedig 74,9 euró.

Minix NEO 5X

 

Minix NEO G4

[Forrás: FanlessTech]

Vissza