Ma indul útjára a Windows Phone 8

Farkas Norman - 2012. október 29.

A Microsoft ma bocsátja útjára a várva várt Windows Phone 8 operációs rendszert, így napokon belül az üzletek pocaira kerülhetnek a megújult platformot képviselő okostelefonok.

Ahogy az már korábban kiderült, a Microsoft ma fogja bemutatni a Windows Phone 8 operációs rendszert. Igaz, hogy már júniusban megismerhettük a platform egyes újításait, szolgáltatásait, ám a mai napon minden kérdésre választ kaphatunk vele kapcsolatban.

A szoftveróriás két sajtóeseményt is tart, melyeken lerántja a leplet a WP8 végleges verziójáról. San Franciscóban helyi idő szerint délelőtt 10 órakor, Londonban pedig délután 5 órakor veszi kezdetét a rendezvény. Hazai idő szerint ez délután 6 órát jelent. Az ünnepélyes események során elénk tárul a rendszer minden újdonsága (azok is, melyeket eddig a Microsoft gyártópartnerei sem adhattak tudtunkra új készülékeik bemutatásakor), illetve a korábbi Windows Phone-alapú modellekre érkező WP7.8 frissítés részleteivel is megismerkedhetünk.

A WP8 hivatalos leleplezése után sorra landolnak majd a piacon a köré épülő modellek, mint például a Windows Phone 8X és 8S by HTC, a Nokia Lumia 920 és 820, vagy a Samsung ATIV S.

 

 

 

[Forrás: Engadget]

 

Vissza