Amazon: gyenge felbontású az iPad mini kijelzője

Farkas Norman - 2012. október 31.

Az Amazon a főoldalán hirdeti, hogy az Apple 7,9 hüvelykes táblagépe mennyivel gyengébb az ő lényegesen olcsóbb Kindle Fire HD-jénél.

Alig, hogy bemutatkozott az iPad mini, a konkurensek támadni kezdték, amiért viszonylag drágán kínál idejétmúlt tudást a felhasználóknak. Persze a kritikák nem alaptalanok, az Apple 7,9 hüvelykes táblagépében található 2:3 képarányú, 1024 x 768 pixel felbontású képernyő nem túl ideális a manapság egyre elterjedtebb HD anyagok fogyasztására, ráadásul a készüléket meghajtó processzor sem egy friss darab, hanem az előző generációs A5-ös. A majdnem százezer forintos árcédula teszi fel a pontot arra a bizonyos "i"-re, mely ugyan nem biztos, hogy elriasztja az iOS rajongóit, de az Androidra is nyitott júzereket mindenképp gondolkodásra ösztönzi.

A Google követői kapásból a négymagos Tegra 3 processzorral és 7 colos HD kijelzővel felvértezett Nexus 7-est tolnák az arcunkba az iPad mini helyett, ami nem is rossz alternatíva, ráadásul jóval olcsóbb az Apple versenyzőjénél (nem is beszélve a 3G-képes Nexus 7 32GB-ról, amely talán a legerősebb versenytárs).

Nemrég az Amazon is úgy döntött, hogy felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy az ő saját megoldása, pontosabban a Kindle Fire HD mennyivel többet nyújt az iPad mininél és még jóval kevesebbe is kerül nála. Az alábbi hirdetés jelent meg az online áruház főoldalán:

 

 

Bizony, az Amazon szerint az iPad mini képernyője alacsony felbontású a Kindle Fire HD megjelenítőjével szemben, mely 216ppi-s pixelsűrűséggel büszkélkedhet. A kis összehasonlítás láttán könnyen eluralkodhat az egyszeri felhasználón a vágy, hogy rákattintson a Fire HD ára mellett található "Shop now" linkre és végleg elfelejtse az Apple mini tabletjét. A száraz technikai adatok láttán azonban hiba lenne elkötelezni magunkat az Amazon gépe mellett, hiszen a kiváló anyaghasználat és az iOS platform sajátosságai miatt az iPad mininek is megvannak a maga erényei.

Vissza