Samsung Galaxy Premier - Átmenet

Farkas Norman - 2012. október 31.

Bemutatkozott a Samsung legújabb androidos okostelefonja, mely tudását tekintve a Galaxy Nexus és a Galaxy S III modellek közti átmenetnek tekinthető. A 4,65 colos HD kijelzővel és kétmagos processzorral felvértezett Galaxy Premier erős készülék ugyan, de semmi egyedit nem tud felmutatni.

A Samsung leleplezte a legújabb androidos okosmobilját, a Galaxy Premiert. A novemberben megjelenő kütyü Oroszországban debütál, ára 148 ezer forint körül alakul.

Szerintünk egy kicsit magas kezdőárat kapott a Premier, ugyanis sem tudásában, sem pedig megjelenésében nem mutat nagy újdonságokat, lényegében a Galaxy S III és a lassan porosodó Galaxy Nexus keverékét tisztelhetjük "személyében".

A telefon lelke egy kétmagos, 1,5GHz-es, TI OMAP 4470-es processzor, melyet PowerVR SGX544 grafikus gyorsító, 1GB RAM és változattól függően 8 vagy 16GB belső tárhely egészít ki. Az előlapon egy 4,65 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super AMOLED HD érintőképernyő terül el, fölötte pedig fény- és távolságérzékelők, valamint egy 1,9 megapixeles kamera kapott helyet. Hátul egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kamera csücsül, mely ígéretes képalkotási képességekkel kecsegtet.

Természetesen nem maradt ki a mobilból a microSD kártyafoglalat (max 64GB-os kártyáknak), továbbá a Bluetooth (4.0), az NFC, a GPS (A-GPS + GLONASS) és a WiFi (a/b/g/n) modul sem. Ha nincs a közelben WiFi, akkor az LTE modem gondoskodik a fürge mobilnetről.

A hatalmas képernyő és az erős processzor energiaéhségét egy 2100mAh kapacitású akkumulátor hivatott csillapítani, mely már átlagosnak tekinthető ebben a kategóriában.

A készülék fedélzetén az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer TouchWiz Nature UX kezelőfelülettel színesített változata teljesít szolgálatot, melyben helyet kaptak a Samsung olyan hasznos szolgáltatásai, mint az S Beam, a Smart Stay, a Pop-up Play, vagy az S Voice.

A fentieket elnézve talán joggal jelenthetjük ki, hogy a dél-koreai gyártó házon belüli konkurenciát készített az S III-nak. Ha ezzel nem értesz egyet, mondd el érveidet a hozzászólások között!

 

 

[Forrás: Übergizmo]

 

Vissza