Jövőre felkészített technológiákkal érkezik a Fujitsu X Line PC-család

forrás: Prím Online - 2012. november 12.

A Fujitsu bemutatta új asztali termékcsaládját, a Fujitsu X Line-t. Az egységes, stílusos megjelenésű PC-ket, vékony klienseket és kijelzőket tartalmazó X Line innovatív, jövőre felkészített technológiákkal segít a munkahely átformálásán dolgozó vállalatoknak megújítani az asztali számítástechnikát. Az X Line bemutatására Európa legnagyobb, egyetlen szállító által szervezett IT-rendezvényén, a Fujitsu Fórumon kerül sor, Münchenben.

Ez az iparág első olyan homogén asztali számítástechnikai termékcsaládja, amely kifejezetten az átalakulás gyorsításának szándékával jött létre és a jövő legalapvetőbb irodai számítástechnikai igényeit állítja a középpontba: az interaktív érintőképernyők használatát, az intelligens együttműködés támogatását, valamint a több platformon és eszközön átívelő, zavartalan felhasználói élményt.

A mindhárom termékkategóriában követett, egységes formatervnek és a talpba épített számítógépegységeknek köszönhetően a Fujitsu X Line család olyan vonzó munkafelületet hoz létre, amit minden felhasználó saját munkavégzési szokásaihoz igazíthat. A Fujitsu X Line zászlóshajója, a Microsoft Windows 8-alapú ESPRIMO PC modell az új operációs rendszer minden jellemzőjét támogatja és a szorosan a használati élménybe integrálja.



A Fujitsu X Line ESPRIMO PC-jének és FUTRO vékony kliensének alapértelmezett jellemzője az állítható magasságú, keret nélküli 23 hüvelykes (58,4 cm) full HD érintőképernyős kijelző. Opcióként 12 mm vastagságú, szupervékony képernyő is választható a rendszerhez. Az X Line PC és vékony kliens kijelzője bármilyen szögbe elfordítható és billenthető – a prezentációk megosztásához akár teljesen vízszintes szögbe is lehet állítani a megbeszélések során. Alkalmazkodó vezérlése a környezeti fény erősségét figyelembe véve mindenkor optimális szinten tartja a képernyő fényerejét. Az ESPRIMO X asztali PC és a FUTRO X vékony kliens ultrahangos szenzora érzékeli, ha a felhasználó feláll az asztaltól, és ilyenkor automatikusan kis energiafogyasztású vagy alvó üzemmódra vált. A biztonsági jellemző bekapcsolásával a jogosulatlan hozzáférést is megakadályozza. Az integrált arcfelismerésnek köszönhetően az ESPRIMO X felhasználója a képernyőre pillantva kioldhatja a rendszert. A céges ügyfelek elvárásaihoz igazodva a rendszer biztonsági jellemzőket (pl. TPM modult, SmartCard olvasót) is tartalmaz és az X Line összes PC-je és vékony kliense együttműködik a Fujitsu DeskView felügyeleti alkalmazásokkal.

A virtuális és szerveralapú számítástechnikához szánt, rendkívül hatékony FUTRO X Line vékony kliens egyetlen Ethernet kábelen kapja az áramot, ami a minimális fogyasztás mellett az íróasztal rendezettségéhez is hozzájárul. A FUTRO X Line vékony kliens nem kényszeríti kompromisszumra gazdáját. A PC-nél megszokott használati élményt nyújtja érintőképernyős hozzáféréssel, és biztosítja a backend-rendszereken futó sokféle alkalmazás azonnal elérését. A vékonykliens-környezetet használó ügyfelek eLux® RL vagy Windows® Embedded Standard operációs rendszer között választhatnak, a kategóriában egyedülálló Scout Enterprise felügyeleti szoftverrel.

Az X Line trió harmadik darabja az új Fujitsu X kijelző, amely energiahatékonyabb működés mellett nyújt élesebb és tisztább képet, és a korábbi asztali gépekre is kiterjeszti az X Line koncepcióját, ugyanakkor hozzájárul a jövőorientált irodai környezetek homogén megjelenéséhez és használati jellemzőihez. A Fujitsu Display X támogatja az okostelefonok kijelzőinek tükrözését az MHL csatlakozáson keresztül. Így a 23 hüvelykes kijelző okostelefonnal együtt is használható, miközben MHL kábelen keresztül a telefon akkumulátorát is feltölti.



„Rendkívül dinamikus, színvonalas megjelenésű asztali számítástechnikai termékcsalád létrehozására törekedtünk különleges dizájn-jellemzőkkel, például keret nélküli képernyővel, és kiváló minőségű anyagok, köztük csiszolt alumínium felhasználásával. Az is cél volt, hogy az X Line eszközöket ne egyszerűen csak használják az emberek, hanem interakciót folytassanak velük. Ezért volt annyira fontos a tervezési koncepció szempontjából a fejlett ergonómia, például az, hogy a kijelzőt egyetlen ujjmozdulattal a kívánt pozícióba lehessen állítani” – hangsúlyozta Toni Koberling, a Fujitsu Technology Solutions tervezési vezetője.

„A munkahelyi környezet gyorsuló változására reagáló Fujitsu X Line koncepció nagy előrelépés a PC fejlődésében – és garantált helyet biztosít számára a jövő dinamikus munkakörnyezetében. Az X Line a termékcsalád egészére érvényes, egyedi formatervet követ és élvonalbeli jellemzőkkel rendelkezik. Teljes körű támogatást nyújt az asztali virtualizációhoz, kiváló vizuális teljesítményt kínál és okostelefonnal is együttműködik. A PC és vékonykliens-modellek érintőképernyői és fejlett jelenlét-érzékelői is részét képezik annak az egységes, elegáns dizájnnak és új generációs innovációs csomagnak, amely révén az X Line felhasználói még egyszerűbben és elmélyültebben dolgozhatnak” – emelte ki Dieter Heiss, a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős alelnöke.

Ár és piaci bevezetés
A Fujitsu X Line azonnal rendelhető. A termékek ára országonként változik.

Kulcsszavak: Fujitsu, PC
Vissza