Az MWC-n debütál a Nokia 10 hüvelykes táblagépe?

Farkas Norman - 2012. december 20.

A friss pletykák szerint a finn gyártó egy 10 hüvelykes képernyővel szerelt, Windows RT rendszerű táblagép leleplezését tervezi a február végén megrendezésre kerülő Mobile World Congress során.

A DigiTimes tajvani forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a 2013-as Mobile World Congress során mutatkozhat be a Nokia tízhüvelykes képernyővel felvértezett táblagépe, amelyről ugyan már márciusban felreppentek a pletykák, de a vállalat ideiglenesen felfüggesztette a vele kapcsolatos fejlesztéseket a Microsoft Surface tabletek porondra lépése miatt. Most, hogy a Surface RT már a piacon van, a Nokia előrukkolhat a saját Windows RT-alapú megoldásával - abban bízva, hogy a Surface RT alacsony népszerűsége főként a fogalmazásbeli hiányosságoknak  tudható be, s a saját táblagépét nagyobb sikerrel értékesítheti majd a jól bevált csatornáin.

A finn gyártó korábban egyeztetett a Microsofttal, a Qualcommal és a tajvani Compal beszállítóval is. Utóbbitól állítólag  200 ezer táblagép kiadásához elegendő alkatészt rendelt, ám most, a Surface-ek miatti felszívódásból visszatérve úgy tűnik, hogy még ő maga sem tudja, hogy első körben mennyi készüléket szeretne piacra dobni.

Egy érdekes mendemonda szerint egyébként a Nokia 10 hüvelykes Windows RT alapú táblagépében egy kétmagos Qualcomm processzor teljesít majd szolgálatot, tehát gyengébb teljesítménnyel bírhat, mint a négymagos NVIDIA Tegra 3 CPU-ra épülő Surface RT.

 

 

 [Forrás: Unwired View]

Vissza