Acer Iconia B - Hétcolos Jelly Bean tablet fillérekért

Farkas Norman - 2013. január 4.

Január második felében landolhat Indiában az Acer rendkívül kedvező árú, Android Jelly Bean operációs rendszer köré épülő táblagépe. A cirka 147 dollárba kerülő Iconia B viszonylag vonzó hardvert kapott, de több szempontból is jóval gyengébb, minta nála 50 dollárral többe kerülő Nexus 7.

Az Acer egy újabb pénztárcabarát táblagéppel szeretne ringbe szállni az Asus-Google páros borzasztóan erős ár/érték aránnyal bíró Nexus 7 gépe ellen. A szóba forgó kütyü Iconia B névre hallgat és az NDTV értesülései szerint január második felétől körülbelül 147 dollárért (cirka 32 ezer forint) áll majd az indiai felhasználók rendelkezésére, így kemény 50 dollárral lesz olcsóbb a fent említett Nexus tabletnél.

Az Acer Iconia B felszereltségén kissé érződik, hogy nem egy közép- vagy felső kategóriába szánt cuccról van szó. A 320 grammos gép lelke egy kétmagos, 1,2GHz-es MediaTek processzor, amit 512MB RAM, 8GB  - microSD kártyával bővíthető - belső tárhely, WiFi, GPS és Bluetooth modul, valamint 7 hüvelykes, 1024 x 600 pixel felbontású érintőképernyő egészít ki. A készülék fedélzetén a viszonylag friss Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszer szaladgál, s ez bizony vonzóvá teheti a felhasználók szemében.

Érdekesség, hogy egy kis időre az Acer hivatalos weboldalán is megjelent az Iconia B, s bár azóta eltűnt onnan, az oldal Google által tárolt verziója továbbra is elérhető maradt a kíváncsiskodók számára.

Egyelőre nem tudni, hogy Indián kívül is megjelenik-e majd az Iconia B tablet, de biztosak vagyunk benne, hogy sokan örömmel fogadnák ezt a pofás külsejű pénztárcabarát kütyüt.

 

[Forrás: Unwired Virew]

Vissza