Bemutatkozott a Sony Xperia Z

Kütyü Magazin - 2013. január 8.

A Sony hivatalosan lerántotta a leplet legújabb zászlóshajójáról, az Xperia Z okostelefonról. A csúcsmodell 5 hüvelykes Full HD Reality Display kijelzővel, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 processzorral, 4G LTE támogatással és 13 megapixeles villámgyors Exmor RS kamerával rendelkezik, piaci premierjére 2013 első negyedévében kerül sor.

„Az Xperia Z megalkotásakor felhasználtunk minden olyan innovációt, amit az elmúlt fél évszázadban a TV, a képalkotás, a zene, a film és a játékok területén létrehoztunk, azért hogy egy igazán egyedülálló szupertelefont alkossunk” – mondta Kuni Suzuki, a Sony Mobile Communications elnök-vezérigazgatója.

„A figyelemre méltó specifikációknak – a Sony médiaalkalmazásainak és a One-touch megosztás funkciónak, valamint a figyelemre méltó akkumulátor készenléti időnek – köszönhetően az Xperia Z rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, melyek által piacvezetővé válhat az okostelefonok világában. Stratégiánk középpontjában továbbra is az okostelefonok állnak, így felhasználóink számára lehetővé tesszük, hogy minél szabadabban alkothassanak, illetve oszthassanak meg tartalmakat, úgy ahogyan eddig még soha” – tette hozzá Suzuki.

Intelligens Sony technológia

A Sony több évtizedes TV gyártásban szerzett tapasztalatának köszönhetően az Xperia Z Mobile BRAVIA Engine 2-vel támogatott Reality Display kijelzője magával ragadó vizuális élményt kínál a felhasználóknak szuperfényes és tiszta képmegjelenítéssel.

A készülék a Sony digitális kameráiból ismert legújabb technológiákon túl Exmor RS mobil szenzorral is rendelkezik, mely a világ első okostelefonban elhelyezett szenzora, amely a képeken túl HDR (High Dynamic Range) video készítésére is alkalmas. A HDR technológia segítségével még erős ellenfényben is tiszta felvételek készülhetnek, így a felhasználók szinte bármilyen körülmények között borotvaéles képeket rögzíthetnek.

Az Xperia Z STAMINA üzemmódjának használatával a készülék automatikusan lekapcsolja az energiaigényes alkalmazásokat, amikor a kijelző kikapcsol és visszakapcsolja, amint a képernyő újra használatba kerül. Ennek köszönhetően, akár négyszer hosszabb* akkumulátor készenléti idő is elérhető.

Fedezd fel és oszd meg!

A Sony médiaalkalmazásai egységes szórakozási élményt nyújtanak a különböző Sony termékeken. Az előre telepített „WALKMAN”, „Album”és „Filmek” alkalmazások használatával nemcsak egy helyről kezelhetők a felhasználó online és offline tartalmai, hanem innen akár meg is oszthatóak. A „WALKMAN” alkalmazással a készüléken tárolt zeneszámok és a Facebook ismerősök által ajánlott zenék egyaránt lejátszhatóak. Az „Album” alkalmazással a felhasználó szabadon böngészhet saját, és Facebook ismerőseinek fényképei között, melyeket akár térképen is megjeleníthet.

A One-touch megosztás funkcióknak köszönhetően a felhasználók egyszerűen oszthatják meg zenéiket, fényképeiket vagy videóikat okostelefonjukról másik NFC-képes Sony készülékkel. Így például hangszórón, fejhallgatón és akár TV készüléken is élvezhetjük a tartalmakat. Mostantól csak hozzá kell érinteni Xperia Z okostelefonunkat az ugyancsak a mai napon bemutatott BRAVIA TV távirányítójához, és máris nagyképernyőn élvezhetjük fényképeinket és videóinkat.

A mai napon további két Sony NFC-képes fülhallgatói s bemutatkozott az SBH20 sztereo Bluetooth fülhallgató és a DR-BTN200M vezetéknélküli fejhallgató. Amennyiben az Xperia Z okostelefont a fenti két kiegészítőhöz hozzáérintjük, a zenelejátszás azonnal elindul.

Elragadó külső, strapabíró kialakítás

Precíziós mérnöki tervezés, prémium anyagokkal. Az Xperia Z-ben mutatkozik be az egyedülálló OmniBalance dizájn, melyet a finoman kerekített sarkok és sima tükröződő felületek jellemeznek. A mindössze 7.9 mm vékony készülékház ellenére az Xperia Z egy rendkívül tartós készülék edzett üveggel és törésálló borítással mind az elő- és hátlapon, valamint a prémium okostelefonok közül jelenleg a legmagasabb minősítésű por- és vízállósággal rendelkezik (IP55 és IP57).

Egyes piacokon az Xperia Z egy másik verziója – Xperia ZL néven – is elérhető lesz 2013 első negyedévében. Az Xperia ZL ugyanazt a magával ragadó szórakoztatást nyújtja, mint az Xperia Z, de némileg eltérő formatervezéssel.  

Mind az Xperia Z és Xperia ZL Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel érkezik a piacra, és hamarosan frissíthető lesz majd az Android 4.2 verziójára.

 

Az Xperia Z főbb tulajdonságai

· 5”-os 1080 x 1920p full HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine 2-vel

· 13 megapixeles Exmor RS mobil szenzorral felszerelt kamera, HDR video, a még élesebb képekért és videókért bármilyen körülmények között

· Por- és vízálló (IP55 és IP57) készülékház, tartós edzett üveg kijelzővel

· 1.5 GHz-es négymagos aszinkron működésű Snapdragon S4 processzor 2 GB RAM-mal

· STAMINA üzemmód, mellyel akár 4-szer hosszabb üzemidő is elérhető

 A készülék részletes specifikációját innen töltheted le (pdf formátum).

 

 

Vissza