Megjelent Európában a Nokia Lumia 620

Farkas Norman - 2013. január 21.

A Nokia pénztárcabarát Windows Phone 8 rendszerű készüléke már elérhető Oroszországban, s hamarosan egyéb európai országokban is meg fog jelenni.

Január elején több ázsiai országban, például Kínában, Thaiföldön, Malajziában és Indiában is felkerült az üzletek pocaira a finn gyártó legolcsóbb Windows Phone 8 rendszer köré épülő okostelefonja, a Lumia 620. A mobil nemrég Európába is "betette a lábát", egész pontosan Oroszországban jelent meg, ahol a vártnál egy kicsit borsosabb áron, 11 990 rubelért (kb. 87 ezer forint) juthatnak hozzá a Nokia márkaboltjaiba látogató felhasználók. Az öt színben (sárga, narancssárga, rózsaszín, zöld, fehér, fekete) megvásárolható újdonság hamarosan egyéb európai régiókban is kapható lesz, melyekben nem érvényesül  majd az orosz piac sajátosságaiból eredő túlárazás, így semmi nem állhat népszerűsége útjába.

Egy kis emlékeztető, miért hisszük a Lumia 620-ról, hogy nagy siker vár rá: a 115,4 x 61,1 x 11 milliméteres és 127 grammos, kompakt eszköz viszonylag olcsón (durván a Lumia 920 árának feléért) kínál teljes értékű Windows Phone 8 élményt és funkcionalitást. A kétmagos, 1GHz-es Snapdragon S4 Plus processzorral, 512MB RAM-mal, 8GB – microSDXC kártyával bővíthető – belső tárhellyel, 5 megapixeles hátlapi- és VGA előlapi kamerával, valamint 3,8 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású ClearBlack TFT kijelzővel felvértezett telefon minden olyan igényt ki tud elégíteni, amit egy okostelefonnal szemben támaszthat az átlagfelhasználó. A hab a tortán, hogy a több színváltozat miatt a külső megjelenés frontján sem kell kompromisszumokba bocsátkozni, sőt az önkifejezés kerülhet előtérbe – ez főként a fiatalok számára lehet rendkívül vonzó.

 


 


 

[Forrás: Unwired View]

Vissza