Nokia EOS - Lumia mobil 41 megapixeles PureView kamerával?

Farkas Norman - 2013. január 25.

A pletykák szerint hamarosan egy olyan Windows Phone 8 rendszer köré épülő Lumia készülék kerülhet leleplezésre, melynek képalkotási képessége a Nokia 808 PureView-éval vetekszik majd.

A finn gyártó a felhasználók és a konkurensek táborát is meglepte, amikor bemutatta a 41 megapixeles kamerával felvértezett 808 PureView készüléket. A mobiltelefonok frontján messze a legjobb képalkotási képességekkel rendelkező, díjnyertes eszköz egyrészt a porosodó Symbian operációs rendszer, másrészt pedig az igen magas ár miatt nem döntögetett eladási rekordokat.

Azok a felhasználók, akik egy kiemelkedő minőségű kamerával bíró, de egyéb téren is az élvonalat képviselő okostelefonra vágynak, vélhetően a kivárásra játszanak. Nekik kedveznek a legfrissebb pletykák, melyek szerint a Nokia Lumia 920 alumínium házzal szerelt utódja (Catwalk) mellett egy szintén alumínium burkolattal ellátott, EOS kódnevű Nokia modell kerülhet idén piacra, amelyben már egy komolyabb PureView kameramodul kaphat helyet. Az EOS képalkotási képessége ennek értelmében felérhet a 808 PureView-ban látottakhoz, s emellett a Windows Phone 8 rendszer minden előnyét is magáénak tudhatja.

 

a kép csak illusztráció!

 

 

 

[Forrás: The Verge]

Vissza