Megérkezett a 128 gigás iPad 4

Farkas Norman - 2013. január 29.

Az Apple hivatalosan lerántotta a leplet a 128GB belső tárhellyel felvértezett Retina kijelzős iPad táblagépről. A jövevényről szóló pletykák csak tegnap kezdték körbejárni a világot, így igazi meglepetésként érte a felhasználókat a mai bejelentés.

Bizony, megérkezett a 128 gigabájtos iPad 4, így jelenleg az Apple tudhatja magáénak a világ legnagyobb belső tárhellyel szerelt táblagépét.

Az újdonság kizárólag belső memória terén nyújt többet a mezei 16, 32 és 64GB-os iPad 4 modelleknél, tehát szó sincs új hardverelemek kavalkádjáról. (Ugyanakkor nem érdemes alábecsülni a plusz tárhely jelentőségét, hiszen rendkívül jól jöhet, ha Full HD filmeket és játékokat tárolunk a gépen.)

A kevésnek tűnő újítás egy kicsit megoszthatja a felhasználókat, hiszen a hatalmas belső tárhelyre áhítozó egyének máris remegve várhatják, hogy lecsaphassanak a ma bemutatott kütyüre, míg azok a júzerek, akik nem hatódnak meg néhány extra gigabájttól és amúgy is a memóriakártyákkal, s ez által a microSD foglalattal szerelt készülékekkel szimpatizálnak, teljesen feleslegesnek tarthatják.

A február 5-én piacra kerülő Retina kijelzős iPad 128GB WiFi only verziója 799 dollárba kerül, a 4G/LTE modemmel felvértezett változatért pedig 929 dollárt kell majd kicsengetni.

 

 

 

 

Kulcsszavak: Apple, iPad, Retina display
Vissza