Élőfotókon az Ascend P2

Farkas Norman - 2013. február 8.

Előkerült két élőfotó a Huawei február végén bemutatkozó kecses csúcsmobiljáról, mely az Ascend P2 nevet kapta. A képek nem egyedül érkeztek, hanem néhány új, a P2 specifikációjára és árára utaló információ is kísérte őket.

Mint tudjuk, a Mobile World Congress során debütál a Huawei következő nagy dobása, az Ascend P2. Ahogy az alábbi képeken látható, az ultravékony okostelefon formaterve sokban hasonlít a tavaly leleplezett Ascend P1 és P1 S készülékekére, melyek lényegében az elődjeinek tekinthetők. A P2 a korábban kiszivárgott infók szerint 1,8GHz-es, négymagos processzorral, 2GB RAM-mal, 13 megapixeles kamerával, a Huawei saját kezelőfelületével felturbózott Android 4.1.2 operációs rendszerrel, 8GB microSD kártyával bővíthető belső tárhellyel és 2200mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik. A készülék előlapján egy - az androidos vezérlőgombokat is magába foglaló - 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyő feszít.

 

 

A telefon várhatóan az Ascend D2 és Ascend Mate piaci premierjét követően válik elérhetővé, ára körülbelül 3000 kínai jüan, azaz 484 dollár körül alakul.

A hírek szerint az Acend P2 mellett annak 4 hüvelykes HD kijelzővel, 1GB RAM-mal, 8 megapixeles kamerával és Android 4.1 Jelly Bean rendszerrel ellátott kistestvére, avagy "mini" változata is be fog mutatkozni február 24-én, mellyel a középkategóriában szeretné képviseltetni magát a kínai gyártó.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza