Huawei Ascend Mate – 123 ezer forintért?

Farkas Norman - 2013. február 4.

A Huawei 6,1 hüvelykes megjelenítővel szerelt óriásmobilja előrendelhetővé vált egy kínai online üzletben. Az Ascend Mate-ért itt 575 dollárt kell kicsengetni, s jó hír, hogy nemzetközi kiszállítással is lefoglalható.

A január elején bemutatott Huawei Ascend Mate jelenleg az okostelefon-táblagép hibridek királya méret tekintetében, hiszen előlapján egy 6,1 hüvelykes érintőképernyő terül el.

Jó hírünk van az óriásmobilra áhítozó felhasználók számára, ugyanis a Mate előrendelhetővé vált Kínában. A liaow.com online áruházban 575 dollárt, azaz körülbelül 123 ezer forintot kell fizetni az újdonságért  – ami nem rossz ár, tekintve, hogy milyen hardver került a masinába.

További derűre adhat okot, hogy az érdeklődők nemzetközi kiszállítással is megrendelhetik vágyuk tárgyát. Ez azért jó hír, mert eddig csak annyi derült ki, hogy a kütyü ebben a hónapban jelenik meg Kínában, egyéb régiókban várható elérhetőségét pedig sűrű homály fedi. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a külföldi megrendelőknek egy kicsit mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk, mint a helyi vevőknek, hiszen a magasabb szállítási költségen túl a vám is hozzáadódik a készülék árához.

 

 

A 198 grammos és 163,5 x 85,7 x 9,9 milliméteres Ascend Mate felszereltsége egyébként igen ütősre sikerült. A négymagos K3V2 processzorral, 2GB RAM-mal, 32GB belső tárhellyel és microSD kártyahellyel ellátott eszközben WiFi, GPS, Bluetooth és HSPA modul,  8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi- és 1 megapixeles előlapi kamera, illetve Dolby Mobile támogatás is helyet kapott, energiaellátásért pedig egy 4050mAh kapacitású akkumulátor felel.

A fehér árnyalatban megjelenő Mate fedélzetén a Huawei Emotion UI felhasználói felületével felturbózott Android 4.1 Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot. Ahogy a cikk elején említettük, a jövevény legfigyelemreméltóbb eleme az előlapján terpeszkedő 6,1 hüvelykes, 1820 x 720 pixel felbontású IPS+ HD érintőképernyő, mely akár kesztyűs kézzel is kezelhető.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza