Márciusban érkezik az okos és strapabíró Cat B15

Farkas Norman - 2013. február 26.

A Caterpillar bemutatta legújabb strapamobilját, az Android 4.1 Jelly Bean rendszerű Cat B15-öst. Az IP67 tanúsítvánnyal bíró jövevényt viszonylag átlagos, de a friss szoftver megfelelő futtatásához még éppen elég erős hardverrel vértezték fel.

A Caterpillar lerántotta a leplet legújabb okostelefonjáról, melyet túlélésre terveztek. A Cat B15 névre keresztelt telefon márciusban landol az európai piacon, várható ára 329 euró körül alakul.

A mobil IP67 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát nem kerülhet bele por, s gond nélkül túléli, ha a kétméteres magasságból betonra ejtik, vagy fél órán keresztül egy méter mély vízben tartják.

A 125 x 63,6 x 15 milliméteres strapamobil technikai tudás terén nem domborít akkorát, mint ellenálló képesség frontján, de ezt nem róhatjuk fel neki, hiszen célcsoportját nem a hi-tech kütyükre vágyó felhasználók alkotják, hanem a kemény fizikai munkát végző, munkagépekkel dolgozó emberek, akiknek fontos, hogy telefonjuk akkor is tökéletesen működjön, ha egy kis sár, víz, vagy ütés éri (amire fokozottan nagy az esély a munkájuk során).

A Cat B15 ennek megfelelően 1GHz-es processzorral, 512MB RAM-mal, 5 megapixeles kamerával és 4 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) felbontású érintőképernyővel rendelkezik, fedélzetén viszont meglepő módon a friss Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot.

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza