Fent és lent: Alcatel One Touch Idol X és One Touch Scribe Easy

Farkas Norman - 2013. február 27.

Az Alcatel két új androidos okostelefonnal lepte meg a nagyközönséget a Mobile World Congress során. Az 5 hüvelykes, Full HD kijelzővel és négymagos processzorral szerelt One Touch Idol X csúcsmodellre és az alsó-közép kategóriába szánt, kétmagos processzorral, 5 colos WVGA kijelzővel és 5 megapixeles kamerával felvértezett One Touch Scribe Easy mobilra figyelhettek fel az érdeklődők.

Az Alcatel, pontosabban az őt birtokló kínai TCL egy sor új készülékről rántotta le a leplet a januári CES során, ám a jelenleg zajló MWC-re is tartogatott némi meglepetést.

Egy középkategóriás és egy felsőbb árszegmensbe szánt újdonságról beszélhetünk, előbbi a One Touch Scribe Easy, utóbbi pedig a One Touch Idol X névre hallgat.

Alcatel One Touch Scribe Easy – Lent

A One Touch Scribe sorozat új tagja a phabletek, azaz az okostelefon-tablet hibridek sorát gazdagítja. Az 5 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyővel, 5 megapixeles hátlapi kamerával, 1,2GHz-es, kétmagos processzorral, 512MB RAM-mal, 4GB belső tárhellyel és microSD kártyafoglalattal felvértezett Scribe Easy alaptartozéka egy MagicFlip nevű mágneses tok és egy kapacitív toll is, utóbbit a készülékre előtelepített, dedikált kreatív alkalmazások segítségével tudjuk a legjobban kiaknázni.

Az Android 4.1.2 Jelly Bean rendszerű kütyü alapvetően jó felszereltséget tudhat magáénak, de már a kijelző felbontásából és a RAM méretéből is sejthetted, hogy a középkategóriába szánja a gyártó.

 

Alcatel One Touch Idol X – Fent

A One Touch Idol X "személyében" egy vérbeli csúcsmodellt üdvözölhetünk, mely vélhetően a gyártó idei zászlóshajója is egyben. Az 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású érintőképernyővel, 13 megapixeles kamerával és 2000mAh kapacitású akkumulátorral ellátott eszköz meghajtásáért egy négymagos, 1,2GHz-es processzor felel, amit 16GB belső tárhely egészít ki. Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő mobilból sajnos hiányzik az LTE modem, ráadásul az akkumulátora is kissé gyengének tűnik. Ezeket a hiányosságokat bizonyára a piszokgyors működés és a kecses külső (mindössze 7,1 milliméter vastag ház) hivatott ellensúlyozni.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza