Mérföldkőhöz érkezett a YouTube

Czipperer Dia - 2013. március 21.

Folyamatosan nő a YouTube felhasználók száma, és egyre többen érik el mobilról az oldalt. A hivatalos adatok szerint a havi egyedi felhasználók száma elérte az egymilliárdot.

A YouTube tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy a havi egyedi látogatószám mérföldkőhöz érkezett: átlépte az egymilliárdos határt. Ez körülbelül azt jelenti, hogy az internetező felhasználók nagyjából fele YouTube-ozik.

 

Talán az még érdekesebb, hogyan érik el az oldalt. Nem meglepő, hogy főként a fiatal, C generáció használja a YouTube-ot, és egyre többen mobilról teszik ezt. A fiatalok jelentős többsége (76%) használja ily módon a videomegosztót, míg PC-ről csupán 33%.

 

Az okostelefonnal rendelkező fiatalok 80%-a használja telefonján a YouTube-ot

 

Érdekes belegondolni a számok nagyságába. Egymilliárd kimondva, sőt talán leírva sem érzékelteti, mekkora mennyiségről is beszélünk valójában. Pedig ez a szám 10 Super Bowl közönségének felel meg. Ha pedig a YouTube-ra mint országra tekintünk, akkor azt mondhatnánk, hogy Kína és India után a harmadik legnagyobb.

 

Korábbi cikkünkben már végigpásztáztuk a YouTube 8 évét, a fejlődés pedig úgy tűnik egyre intenzívebb. Kíváncsian várjuk a következő mérföldkövet és a 10 éves évfordulót.

 

Forrás: Androidpolice.com, Ubergizmo.com

Vissza