Pantech Vega Iron – Széltől szélig érő HD kijelzővel

Farkas Norman - 2013. április 23.

A dél-koreai gyártó bemutatta legújabb LTE-képes okostelefonját, melynek egyik érdekessége a kijelzőjét két oldalról határoló keret rendkívüli vékonyságában rejlik.

A Múlt hét elején került a pletykák célkeresztjébe, s néhány nappal később hivatalosan is bemutatkozott a Pantech új mobilja, a Vega Iron. Az elegáns, szögletes készülékházzal szerelt kütyü a várakozásokkal ellentétben nem Full HD, hanem „csupán” 1280 x 720 pixel felbontású HD megjelenítővel érkezett. A kisebb pixelsűrűséget a kijelző körüli rendkívül vékony, mindössze 2,4 milliméteres oldalsó keret hivatott ellensúlyozni, mely az alábbi fotó alapján elképesztően jól néz ki.

A Vega Iron nem csak külső megjelenés, hanem tudás terén is ott van a szeren. Működését egy négymagos, 1,7GHz-es Snapdragon 600 processzor biztosítja, amit LTE modul, 13 megapixeles fő- és szemkövető funkcióval bíró előlapi kamera, valamint 5 colos HD kijelző egészít ki. Az Android 4.1.2 Jelly Bean rendszerű készülék energiaellátásáért egy 2150mAh kapacitású akkumulátor felel, ami a gyártó elmondása szerint képes ugyanolyan hosszú beszélgetési időt nyújtani, mint 3000mAh-s társai, ugyanakkor az alacsonyabb kapacitás miatt gyorsabban, akár 87 perc alatt teljesen feltölthető.

A telefon fekete és fehér színben lesz elérhető három dél-koreai szolgáltatónál. Az SK Telecom az IM-A870S, a KT az IM-A870K, az LG U+ pedig az IM-A870L jelzésű változatot fogja forgalmazni. A Pantech nagy reményeket fűz a Vega Ironhoz, egész pontosan kétmillió példányt szeretne belőle értékesíteni anyaországában.

A készülék valószínűleg Dél-Koreán kívül is forgalomba kerül, – várhatóan Japánban és az Egyesült Államokban – ám ezzel kapcsolatban nem közölt információkat a gyártó.

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza