Galaxy S4 Zoom – S4 Mini 16 megapixeles kamerával

Farkas Norman - 2013. június 12.

A Samsung hivatalosan bemutatta új kameramobilját, a már régóta pletykák tárgyát képező Galaxy S4 Zoomot. Az Android 4.2.2 Jelly Bean rendszerű készülék lényegében nem más, mint egy 16 megapixeles, tízszeres optikai nagyításra képes kamerával felvértezett Galaxy S4 Mini.

A Samsung a vártnál korábban rántotta le a leplet fényképezésre kihegyezett okostelefonjáról, a Galaxy S4 Zoomról. Az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő készülék külső megjelenése és felszereltsége is a korábbi pletykákat igazolja: egy nagy tudású kamerával ellátott Galaxy S4 Minit üdvözölhetünk „személyében”.

Az S4 Zoom meghajtásáról egy kétmagos, 1,5GHz-es processzor gondoskodik, amit 1,5GB RAM, 8GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat, valamint 4,3 hüvelykes, 960 x 650 pixel felbontású (qHD) érintőképernyő és 2330mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Természetesen NFC, Wi-Fi, A-GPS és Bluetooth modul, 3G modem, illetve LTE adatátviteli támogatás is került a gépezetbe.

A telefon előlapjára egy 1,9 megapixeles kamera került, hátra pedig egy 16 megapixeles, optikai képstabilizátorral bíró BSI egység, mely – ahogy már említettük – tízszeres optikai nagyításra képes. A xenon villanóval segített fényképező köré egy úgynevezett „Zoom Ring” gyűrű került, amit forgatva válthatunk a kameramódok között, hívás közben pedig elindíthatjuk a híváson belüli fotómegosztást.

A dél-koreai gyártó szoftveres okosságokkal igyekezett segíteni a kiemelkedő tudású kamera kiaknázását. A Photo Suggesttel (fotó ajánló) például mások közelben készített, s megosztott fotóiba nyerhetünk betekintést – így gyorsan ihletet kaphatunk –, a Smart Mode automatikus beállításai pedig jelentős mértékben megkönnyítik a fotózást.

JK Shin, a Samsung feje azt mondta, hogy az S4 Zoom tökéletes, kompromisszumok nélküli megoldást jelent azok számára, akik nem szeretnének állandóan két külön készüléket magukkal hordani, hogy bármikor jó minőségű fotókat lőhessenek.

A Galaxy S4 Zoom nyáron landol a piacon, de várható áráról és pontos megjelenésének pontos idejéről nem adott információt a gyártó. Orosz források szerint azonban már júniusban felkerülhet az üzletek polcaira a masina, kezdőára pedig 618 dollár körül alakulhat.

 

 

 

[Forrás: Samsung]

Vissza