Telefontöltő talpbetét [Videó]

Czipperer Dia - 2013. július 8.

Nincs konnektor a láthatáron, a telefonod akksija viszont haldoklik? Furcsa módon egy talpbetét segíthet rajtad.

Talán sokan már ki is találták, hogy ez az elvontnak tűnő ötlet a Kickstarteren keres támogatókat. A SolePower elsőre egyszerű talpbetétnek látszik, azonban még valamit tartogat számukra. Segítségével telefonunkat is feltölthetjük, ha éppen nincs a közelben semmilyen elektronikai berendezés. A talpbetét teljesen vízálló, és már ortopéd szakorvosokkal is konzultáltak a kényelmes járás ügyében.

A kérdés már csak az, hogy miben különbözik a többi vezeték nélküli töltőtől? Hát abban, hogy ezt nem kell tölteni, maga, vagyis mi magunk termeljük az energiát, ahogy lépkedünk. Egy két és fél mérföldes séta során például már elegendő energia termelődik ahhoz, hogy feltöltsünk egy okostelefont.

Az ötlet két gépészmérnök hallgató fejéből pattant ki (Matthew Staton, Hahna Alexander) a Carnegie Mellon Egyetemen. Az alapkoncepció az volt, hogy segítségével a cipőket lássák el LED világítással, hogy az éjszakai gyaloglás közben is könnyedén tudjanak tájékozódni a kampuszon. Ám hamar rájöttek arra, hogy sokkal több potenciál rejlik benne.

Ha a nem mindennapi találmány megkapja a szükséges támogatást, jövő júniusban már meg is érkezhet a piacra, körülbelül 150-175 dolláros áron (kb. 35-40 ezer forint).

 

 

Forrás: CNET.com

 

Vissza