Hazánkba érkezik a HTC Desire 500

Czipperer Dia - 2013. augusztus 7.

Több mint egy hónapja mutatkozott be az anyaországban a HTC legújabb okostelefonja, melyről akkor még nem lehetett tudni, mikor ér el hozzánk. Már azonban kiderült, hogy ez év szeptemberétől lesz elérhető Magyarországon a tajvani gyártó modellje.

A HTC Desire 500 a középkategória képviselője, és nem sokára a magyar felhasználók is élvezhetik, akár NFC-képes verzióban is. Tajvanban e hónap elejétől érhető el.

„A Desire család egyet jelent a szélesebb közönség által is elérhető prémium élménnyel. Nincs ez másként a HTC Desire 500 esetében sem, nem jelent vele gondot a multitasking vagy a hírek, információk valós idejű frissítése. Mindemellett kiváló kamerája gondoskodik az emlékek életre keltéséről is.” – mondta el Peter Chou, a HTC Corportation vezérigazgatója.

A legújabb Desire üdvöske egyébként nem rossz felszereltséggel bír kategóriájában. Megtalálhatjuk benne a felsőkategóriás One-nál megismert HTC BlinkFeedet, valamint az NFC sem éppen rossz dolog.

A készülék meghajtásáról egy 1,2GHz órajelű négymagos Qualcomm Snapdragon processzor gondoskodik, valamint két kamerával is büszkélkedhet: egy 1,6 megapixeles előlapi és egy 8 megapixeles, LED villanóval felszerelt hátlapi kamerát kapott. Ezekkel videómontázsokat (Video Highlights) készíthetünk – amely szintén a One kapcsán lehet ismerős –, melyekkel az élményeket 30 másodperces videók formájában nézhetjük vissza, akár zenei aláfestéssel is.

A készülék 4,3 hüvelykes kijelzőt kapott, amely bár átlagosnak mondható, a hírek, közösségi oldalak böngészésére – melyet a BlinkFeeddel valós időben tehetünk meg a kezdőképernyőről – tökéletesen alkalmas.

Bár a készülék belső tárhelye nem túl szívderítő, mindössze 4GB, jó hír, hogy a készülék micro SD kártyával 64 GB –ig bővíthető. Szeptembertől pedig a hazai mobbilszolgáltatók kínálatában is elérhető lesz fekete és kék színekben.

 

Bővebben a készülékről: HTC Desire 500 specifikáció angol nyelven.docx

 

Vissza