Vivo X3 – újabb anorexiás kínai

Farkas Norman - 2013. augusztus 24.

Máris elérhető anyaországában a kínai Vivo X3 mobil, mely 5,75 milliméteres karcsúságával a „világ legvékonyabb okostelefonja” cím legújabb birtokosa. Az Android 4.2 Jelly Bean rendszerű kütyü nem csak lapos formájával hívhatja fel magára a felhasználók figyelmét, hiszen meglepően ütős technikai felszereltséggel büszkélkedhet.

Nincs megállás a „ki gyártja a legvékonyabb okosmobilt” versenyben, melynek a kínai gyártók váltak az abszolút főszereplőivé az utóbbi időben. Nem meglepő tehát, hogy most is a népes ország egyik manufaktúrájából került ki a legújabb rekorder.

Az anorexiás okostelefonok új királya a BKK által gyártott Vivo X3 készülék a maga 5,75 milliméteres vastagságával (érdekes módon a fehér változat 2 tized milliméterrel ducibb, ám ennek oka egyelőre rejtély). Csak az összehasonlítás kedvéért megemlítem, hogy ezzel a paraméterrel még a gyönyörű Huawei Ascend P6-ot (6,18 mm) is lazán kenterbe veri – persze az más kérdés, hogy mely felhasználók veszik észre a különbséget. A Vivo X3 egyébként nem sokáig maradhat világelső, hiszen már készül a szintén kínai Umeox X5, amely 5,6 milliméteres vékonyságával átveszi a vezetést.

 

 

A rendkívül kecses külső megjelenéshez baráti ár és kellemes hardveres felszereltség társul, így a Vivo X3 igen népszerű modellé válhat. Az Android 4.2 Jelly Bean rendszert futtató eszköz meghajtásáért egy négymagos, 1,5GHz-es MediaTek processzor felel, amit 1GB RAM, 16GB belső tárhely (nem bővíthető), 5 megapixeles előlapi és 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera egészít ki. A készülékbe bepréseltek egy 2000mAh kapacitású akkumulátort, ami meglepően erős a papírvékony kasztnihoz képest. A fentieken túl dedikált audio chipet, WiFi, Bluetooth és GPS modult, illetve infra portot is találunk a fedélzeten, de az előlapon figyelő 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD érintőképernyő is igazán említésre méltó elem. Ezt az ígéretes együttest 2498 jüanért, azaz cirka 406 dollárért vihetik haza a vásárlók. Baráti ár, nem igaz? Üröm az örömben, hogy a Vivo X3 kizárólag Kínában elérhető, s valószínűleg a jövőben sem lesz kapható egyéb országokban.

Sokszor mosolyt csal az arcomra, ha egy újabb kínai pengemobil bukkan fel, amely a karcsúság bajnokaként – pusztán méreteivel, ám zéró tudással és a minőség nélkülözésével – szeretne sikeres lenni, de jó látni, hogy olykor igazán ígéretes ajánlattal rukkolnak elő az egymással versengő, gyors hírnévre vágyó gyártók. Ilyen gyöngyszem a Vivo X3 is.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza