Acer Liquid S2 – a 4K élményével

Czipperer Dia - 2013. szeptember 2.

Az idei IFA szakkiállításon számos gyártó képviselteti magát, többek között az Acer is, aki egyebek mellett legújabb okostelefonjáról, a Liquid S2-ről is lerántja a leplet.

Nem is olyan rég, hogy a nagyközönség megismerhette az Acer Liquid S1 okostelefonját, amely a Computexen mutatkozott be Taipeiban. Most már utódjáról szólnak a hírek: a Liquid S2 jobb adottságokkal kecsegteti a usereket.

Egyáltalán nem rossz adottságokkal bír a „kicsike”, aki, mint láthatjuk, egyáltalán nem is olyan kicsi. A készülék négymagos 2,2 GHz-es processzorral, 2GB RAM-mal és 16 GB belső tárhellyel érkezik, míg elődje csupán árnyéka volt a maga 15, GHZ-es procijával, 1 GB RAM-jával, valamint 8 GB belső tárhelyével.

Az S2 nagyobb megjelenítővel is érkezik, mint az S1-es modell: 5,7 hüvelyk helyett 6 inches kijelzővel szerelték fel, ami már a phabletek sorába emeli. Szerencsére a felbontás is a mérettel együtt változott, ugyanis a korábbi 1280x720-ast felváltotta az 1920x1080-as.

A hátlapi kamera is jobb lett: 8 megapixel helyett 13 megapixeles LED villanóval ellátott kamerát kapott, amellyel akár 4K minőségű videókat rögzíthetünk, ami a normál HD minőség négyszeresét jelenti. Az Acer szerint ez az első olyan okostelefon, amely képes erre.

Az S2 fedélzetán Android 4.2.2 Jelly Bean fut, valamint a felhasználói felületet is fejlesztették. Emellett számos alkalmazással is találkozhatunk, köztük az Acer Float UI-vel, az Acer Data Traffic Managerrel, valamint az Acer Printtel.

A hivatalos bemutató után már mi is okosabbak leszünk, egyelőre azonban csak annyit lehet tudni, hogy várhatóan október végén érkezik a piacra, valamint fekete és vörös árnyalatokban lesz elérhető.

Mivel az Acer már az S1-gyel belépett a phablet piacra, jó alternatíva lehet a felhasználók számára egy jobb, mégsem teljesen ismeretlen modell.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza