Szűrés

A(z) AR kulcsszót tartalmazó cikkek

A Petal Search új funkciói okostelefonok kameráján keresztül, fényképezés nélkül ismerik fel a tárgyakat

2023. március 15. -

Új szoftveres megoldásokkal bővült a Huawei intelligens keresője, a Petal Search: már elérhető a kiterjesztett valóságot használó AR kereső, valamint a virtuális lencse („On-screen Lens”) funkció is. A kereső a készülékek kamerái segítségével pillanatok alatt felismeri a környezetben található tárgyakat, élőlényeket, épületeket, és különböző információkat jelenít meg azokról. Az új funkciók kipróbálhatók a gyártó legújabb okostelefonján, a már Magyarországon is kapható HUAWEI nova 10 SE-n.

Tovább

Bemutatták a Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition-t

2023. február 28. -

A Xiaomi, a fogyasztói elektronikai termékek és okoseszközök globális, vezető gyártója a barcelonai MWC-n egy úttörő jelentőségű fejlesztést mutatott be, a Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition-t. A csúcstechnológiát képviselő innováció a Xiaomi első vezeték nélküli AR (kiterjesztett valóság) szemüvege, amely IoT-ra támaszkodva kínál a környezet fényviszonyaihoz is igazodó retina kijelzőt. Az eszköz egy Snapdragon Spaces-kompatibilis okostelefonhoz kapcsolható, kifinomult módon követi a kézmozdulatokat, számos olyan applikációt támogat, amelyek a nagyobb felületen való megjelenítését segítik, és több előremutató innovatív megoldást kínál az eszközök közötti kompatibilitás megteremtése terén is. 

Tovább

Öt terület, ahol robbanhat a VR/AR a következő években

2022. január 19. -

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. 

Tovább

Mobil karbantartók a kiterjesztett valóságban

2021. december 29. -

A Siemens Comos Mobile Worker néven új mobilalkalmazást jelentett be, amely felgyorsítja az üzemi technológiák biztonságos karbantartását. A megoldás összekapcsolja a kiterjesztett valóság és az adatmenedzsment eszközét, lehetővé teszi a vállalatirányítási, mérnöki, vezérlő és egyéb rendszerekből származó adatok vizualizálását és feldolgozását felhasználóbarát kezelőfelületen.

Tovább