Galaxy Note II: hajlított kijelzővel?

Farkas Norman - 2012. augusztus 8.

A Korea IT Times értesülései szerint a Galaxy Note hamarosan bemutatkozó utódjában debütálhat a Samsung flexibilis AMOLED érintőképernyője.

Az eddigi hírek szerint augusztus 29-én kerül sor a következő Samsung Unpacked sajtóeseményre, melyen bemutatkozik a gyártó új okostelefon-táblagép hibridje, a Galaxy Note II. A Korea IT Times beszámolója szerint a készülékben egy 5,5 hüvelykes, flexibilis UBP (UnBreakable Panel) AMOLED érintőképernyő teljesít majd szolgálatot, azaz enyhén hajlított és igen ellenálló megjelenítőt kap. Eddig több megoldással is előrukkolt a gyártó, melyek ívelt képernyőt használtak (például Nexus S), ám ezeknél a masináknál nem maga a képernyő, hanem csak az azt fedő üveg volt görbe. Érdekesség, hogy ez már a második alkalom, hogy a Note II flexibilis képernyőjéről érkezik hír.

Akár hajlított lesz a Note II 5,5 colos AMOLED kijelzője, akár nem, a kütyü mindenképp izgalmasnak ígérkezik, ugyanis az eddig pletykák szerint négymagos Exynos processzort, több mint 10 megapixeles hátlapi kamerát és LTE támogatást tudhat magáénak, fedélzetén pedig az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer szaladgál majd. Persze korai még bármilyen információt készpénznek venni a jövevényről, hiszen egyik mendemonda mögött sem állnak hivatalos források. Jó hír viszont, hogy már csak néhány hetet kell várni a hivatalos bemutatóra, melyen mindenre fény derül.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Samsung, Galaxy, Note
Vissza