Terítéken az LG G3 tudáslistája és a QuickCircle tok

Farkas Norman - 2014. május 23.

Csak jövő héten mutatkozik be a kisebbik dél-koreai gyártó idei zászlóshajója, de máris napvilágra került a teljes tudáslistája, sőt a hozzá tartozó exkluzív kiegészítőről, a QuickCircle tokról is lehullt a lepel.

Úgy tűnik, az LG nem igazán szeretné véka alá rejteni a legújabb csúcsmobiljával kapcsolatos infókat annak ellenére, hogy a hivatalos bemutatóra csak jövő héten kedden, azaz május 27-én kerül sor. A G3 nevű jövevényt Londonban, New Yorkban és San Franciscóban is a nagyközönség elé tárják majd egy-egy nagyszabású esemény keretében. A kérdés csak az, hogy minek a nagy felhajtás és a csinnadratta, ha a bemutatóra már nem is marad semmi újdonság?

Az elmúlt hetekben sorra bukkantak fel a készülékről szóló pletykák, majd részleges specifikációja, látványterve, később pedig sajtóképe is megjelent a neten. Mindezt pedig egy érdekes kedvcsináló videóval koronázta meg a gyártó. A kiszivárgott infók sora azonban nem ért véget: tegnap elérhetővé vált a nagyvilág számára a G3 teljes tudáslistája és megismerhettük exkluzív kiegészítőjét, a QuickCircle tokot is. Meglepetés tehát aligha várható május 27-én.

Az LG G3

Az LG G3 az Android 4.4 KitKat operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik, ami biztosan akadás nélkül fut majd a négymagos Snapdragon 801 processzor, a 3GB RAM és a 32GB tárhely tásasaágában. A 146,3 x 74,6 x 8,9 milliméteres telefon előlapján a korábbi pletykáknak megfelelően egy 5,5 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel (QuadHD) felbontású IPS érintőkijelző terül el, amely 538 ppi-s pixelsűrűséggel dicsekedhet. Jó hír, hogy a megjelenítő képpontjai RGB mátrixos elrendezést kaptak, ami simább, kellemesebb képet ígér a PenTile Matrixnál. A készülék eszköztárában jelen van az NFC és a Bluetooth 4.0 is, a szupergyors adatátvitelről pedig az LTE Advanced támogatás gondoskodik. Érdekesség, hogy vezetékes szinten csak USB 2.0 áll a G3 rendelkezésére, pedig a cég nagy riválisaként ismert Samsung már USB 3.0-t épített idei zászlóshajójába, a Galaxy S5-be. A telefon energiaellátását egy, akár vezeték nélkül is tölthető, 3000mAh kapacitású akkumulátorra bízták a mérnökök, ami első hallásra gyengécskének tűnhet az izmos processzor és a QHD kijelző mellett, de a gyakorlatban majd kiderül, jól bírja-e az energiaéhes komponensek társaságát.

 

 

Multimédiás fronton is az élvonalba kell sorolnunk a G3-at. A zene szerelmeseit az 1 wattos hangszóró kényezteti, a fotózáshoz pedig a 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral és dupla LED vakuval ellátott kamera lesz segítségünkre. Szelfik készítéséhez jól jöhet a 2,1 megapixeles előlapi kamera. Az LG üdvöskéje egy új exponálási megoldással érkezik, aminek lényege, hogy egyik kezünk ökölbe szorításával lőhetünk képeket, ám az még rejtély, hogy pontosan miként működik ez a funkció.

 

 

A QuickCircle tok

Az LG G3 exkluzív kiegészítőjeként érkező flipes, azaz kinyitható kivitelű tok érdekessége a fedlapján található, kör alakú nyílásban rejlik, amelyen keresztül csukott állapotban is gyorsan elérhetjük a készülék legfontosabb funkcióit, például kezelhetjük a hívásokat, az üzeneteket, a kamerát, a zenelejátszót és módosíthatjuk a beállításokat is. Mindemellett az alapvető infókat (pl. akkumululátor töltöttsége, térerő erőssége stb.) is láthatjuk a körben.

 

 

A fenti funkciók csak az alapokat jelentik, ugyanis az LG jövő hónapban kiadja a QuickCircle Case SDK-t, ami révén megnyílik a lehetőségek tárháza a fejlesztők előtt, hogy új képességekkel ruházzák fel a tok kijelzővel kitöltött ablakát.

A QuickCircle tok 5 színben (fekete, fehér, arany, rószaszín és kékeszöld) kerül majd piacra, s érdemes tudni róla, hogy nem befolyásolja majd a G3 vezeték nélküli töltését.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza