HTC One E8 – műanyag burkolattal, UltraPixel kamera nélkül

Farkas Norman - 2014. június 4.

A tajvani gyártó hivatalosan is lerántotta a leplet a korábban One M8 Ace néven híressé vált HTC One E8-ról, ami nem más, mint a One M8 csúcsmodell plasztik köntösbe öltöztetett, olcsóbb kiadása. Sokak számára örömhír lehet, hogy az újdonság UltraPixel kamera helyett egy 13 megapixeles hátlapi kamerát kapott.

A korábbi pletykákban One M8 Ace néven emlegetett, műanyagba burkolt csúcsmobilra nem kell tovább várnunk, hiszen a HTC tegnap a nagyközönség elé tárta azt. A One M8 olcsóbb kiadásaként híressé vált újdonság One E8 néven debütált, s ahogy azt már a mendemondák is pedzegették, nem csak burkolatának anyaga, hanem képalkotó képességei is eltérnek a zászlóshajóétól. Hátlapján ugyanis nem találunk UltraPixel kamerát, helyette egy mezei 13 megapixeles, LED vakuval segített egységre lehetünk figyelmesek. Ennek a változásnak sokan talán még örülhetnek is, mivel az UltraPixel kamera felbontása messze alulmúlja a 13 megapixelt – maximum csak 4 megapixeles képek rögzítését teszi lehetővé.

A készülék felszereltsége egyebekben megegyezik az M8-éval: meghajtásáért egy négymagos Qualcomm Snapdragon 801 processzor felel, amit 2GB RAM, 16GB bővíthető tárhely és 5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD kijelző egészít ki. A One E8 fedélzetén a friss Android 4.4 KitKat rendszer és a Sense 6 felhasználói felületet teljesít szolgálatot.

 

 

A fém burkolat elhagyása nyilvánvalóan jó hatással lesz a készülék árára, amit egyelőre sajnos nem ismerünk, de várakozásaink szerint 600 dollárnál (kb. 135 ezer forint) biztos nem kell többet kicsengetni egy új One E8-ért (persze a HTC árazását ismerve bármi megtörténhet). Ami a készülék elérhetőségét illeti, a gyártó csak annyit árult el, hogy június folyamán landol Oroszországban és Ázsia egyes régióiban, szóval még az európai premier időpontja is rejtély.

A HTC One E8 igazán vonzó lehet azok számára, akiket nem érdekel a fém burkolat, viszont kevésnek találják az UltraPixel kamera felbontását. A jövevény megfelelő árazás esetén könnyen kiugrathatja a nyeregből akár a Samsung idei nagyágyúját, a Galaxy S5-öt is.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza