A világ legkarcsúbb táblagépének ígérkezik az új Hisense VIDAA PAD

Farkas Norman - 2014. október 28.

Az anorexiás eszközök csatája – ami a mobilok frontjáról indult – mára egyértelműen kiterjedt a táblagépek piacára is. Ennek ékes bizonyítéka a Hisense újdonsága, a VIDAA PAD F5281, amely még a 6,1 milliméteres iPad Air 2-nél is karcsúbbnak ígérkezik.

Az utóbbi időben egyre több gyártó kezd hangsúlyt fektetni táblagépei vékonyságára, vagyis a karcsúság-csata már messze nem csak a mobilokat érinti. Ez persze felhasználói szempontból előnyöket és hátrányokat is hordoz magában. Egy vékony gép sokak számára szimpatikusabb dizájn és használat frontján, mint a tömzsibb modellek, ugyanakkor kompromisszumokat követelhet üzemidő terén, hiszen a kompaktabb házba kisebb kapacitású akkumulátort tudnak pakolni a mérnökök.

A Dell egy darabig joggal a világ legkarcsúbb gépekéként reklámozhatta a szeptemberben kiadott 7000 szériás Venue 8 készülékét, ám az Apple gyorsan előrukkolt a csupán 6,1 milliméter vastag iPad Air 2-vel. Most úgy tűnik, hogy az almás cég prémium masinája sem sokáig marad csúcstartó, ugyanis a Hisense is készül egy modellel, ami a „világ legkarcsúbb táblagépe” címért indul versenybe.

 

 

A VIDAA PAD F5281 névre hallható jövevény szűkös belsejében egyelőre nem tudni, hogy milyen hardver lakozik. Az eddigi infók alapján előlapi és hátlapi kamera, sztereó hangszórópár, microSD kártyahely és microUSB port biztosan van a készülékben, ám ennél több nem derült ki. A gyártó valószínűleg nem pakol csúcskategóriás hardvereket a gépbe, inkább a külső megjelenésre koncentrál – hiszen az F5281 esetében pontosan ez a legfontosabb, és ez nem titok. Ennek fényében nem meglepő, hogy azt máris tudjuk, hogy a tablethez piros, arany és barna színekben lehet majd hozzájutni.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza