Nagyobb iPad Air Plus modellen dolgozik az Apple?

Czipperer Dia - 2014. december 2.

Szárnyra kaptak a hírek, miszerint a cupertinói vállalat már a legújabb iPad utódján munkálkodik, illetve folytatja elkezdett terveit. Elképzelhető, hogy a hagyománytól eltérően tavasszal új és nagyobb Apple masina lép a színre?

Egy japán magazin, a Mac Fan számolt a legújabb híresztelésről, mely szerint az Apple egy nagyobb táblagép kiadását tervezi tavasszal. Az iPad Air Plus néven emlegetett masina meghajtásáról egy A9-es processzor gondoskodna. A 7 milliméter vastag készülék kijelzője pedig 12,2 hüvelykes lenne. Az oldal nem csak adatokról írt, hanem a debütálás várható dátumát is megszellőztették. Ha minden igaz, 2015 áprilisa és júniusa között kerülne piacra.

És ha már új iPad Air, akkor miért ne jönne a negyedik generációs iPad mini is?  Erről is szivárogtattak már infókat. A szintén tavaszra ütemezett tablet A8X processzorral és az iPad Air 2-vel azonos dizájnnal érkezne.

A nagyobb iPadek körül keringő pletykák egészen októberig nyúlnak vissza. Akkor a The Wall Street Journal jelezte, hogy az iPhone 6 és 6 Plus kereslete miatt jövőre halasztották a nagyobb kijelzős iPadek piacra dobását.

Kép: 9to5mac.com


Egyelőre nem tudni, egy nagyobb méretű iPad, ha valóban létezik ilyen az Apple háza táján, változtatna-e valamit a jelenlegi helyzeten. Mint ahogy arról már mi is beszámoltunk, a táblagépek kereslete jelentősen csökkent az elmúlt évben, hiszen egyre több nagykijelzős telefon kerül piacra, és az új phablet kategória sem segít a helyzetükön.

Ám az azonban nem biztos, hogy a fogyasztók valóban vágynak egy 12 hüvelykes táblagépre, lehet, hogy fordított hatást érnének el vele. Tény, hogy a nagykijelzős iPhone-okkal az Apple sem javított a mutatóin, de egyelőre közel sem biztos, hogy már új modellen dolgozna a vállalat.

 

Forrás: Mashable.com; Képek: macrumors.com, 9to5mac.com

Vissza