Átlépte a 300 milliót az Instagram felhasználók száma

Farkas Norman - 2014. december 11.

Már többen használják az Instagramot, mint a Twittert. A népszerű fotómegosztó- és effektező alkalmazás több mint 300 millió felhasználóval büszkélkedhet, akik ráadásul igen aktívak.

Az Instagram az alábbi képpel ünnepelte, hogy felhasználóinak száma átlépte a 300 milliót. Az alkalmazást használó emberek tábora így felülmúlja a Twitter júzerekét, viszont továbbra is messze elmarad a Facebook népességétől. Azért itt érdemes megjegyezni, hogy az Instagram már egy ideje a Facebook tulajdona, így nem igazán tekinthetők riválisoknak.

 

 

Az Instagram felhasználók nemcsak sokan vannak, de elég aktívak is: naponta 70 millió fotót és videót osztanak meg egymással világszerte.

A szoftver sokat fejlődött az elmúlt egy évben, s részben ennek is köszönheti népszerűségét. Hasznos újításnak bizonyult a múlt hónapban hozzáadott „People” fül (az Explore menün belül) , amely elénk varázsolja azokat a felhasználókat, akiket érdemes lehet követnünk, a legizgalmasabb fejlesztésként pedig az augusztusban megjelent Hyperlapse-et tarthatjuk számon, amellyel nagyon hatásos timelapse videókat hozhatunk létre.

Bár az Instagram nagyon büszke, hogy új mérföldkövet ért el a felhasználók létszámát illetően, próbálja kiszűrni a spam fiókokat. Azok, akiknek van ilyen „fantom” követőjük, értesítést kapnak annak eltávolításáról, hogy ne jöjjenek zavarba a látogatószámuk csökkenése miatt.

Annak érdekében, hogy a hírességek, márkák hivatalos Instagram fiókját gond nélkül beazonosíthassuk (és ne kamu fiókokat kövessünk helyettük), ezek mától hitelesített kitűzőket kapnak.

 

 

[Forrás: Engadget]

Kulcsszavak: Twitter, rekord, Instagram
Vissza