Továbbfejlesztették a Samsung Gear VR-t

Czipperer Dia - 2015. március 2.

Nem szűkölködött bejelentésekben az idei MWC első napján a Samsung. A csúcsmobilok mellett tartogatott még meglepetéseket a techóriás, többek között a továbbfejlesztett Gear VR virtuális valóság eszközt is bemutatták.

A Samsung és az Oculus közösen fejlesztette tovább a Gear VR, virtuális valóság kiegészítőt, amely a vállalat új csúcsmodelljeivel, a Galaxy S6-tal és az S6 edge-dzsel is kompatibilis. A Gear VR Innovation Edition a virtuális valóság új élményét kínálja a felhasználóknak.

A megújult eszköz súlyát is csökkentették. Immár 15%-kal könnyebb lett, és ergonómiailag újratervezték a pántokat is, amelyek jobb egyensúlyt biztosítanak. A teljesítményt is növelték, valamint jobb grafikával látták el.

 

 

A Gear VR most már USB portról is működtethető. Ez egyben azt is jelenti, hogy tovább használható, mint korábban.

A Gear VR Innovation Editiont kifejezetten a legújabb S-szériás modellekhez optimalizálták. Az 5,1 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt a két új modellhez tervezték. Előnye, hogy a felhasználók az élesebb kép és a szélesebb látószög (96 fok) révén jobb felhasználói élményben részesülhetnek, mint korábban. MicroUSB porton keresztül pedig könnyedén csatlakoztatható a mobileszközökhöz.

A különféle tartalmak az Oculus Store-ból tölthetők le. A virtuális valóság kínálat még szélesebb tárháza áll rendelkezésre, így például játékok sora és olyan 360°-os műsorok, mint a Cirque de Soleil új előadása, a Kurios.

 

Az új Galaxy S6 modellekről itt olvashattok bővebben.

 

 

 

Vissza