A stressz-szintünket is érzékeli az Emvio okosóra [Videó]

Farkas Norman - 2015. március 30.

Az Emvio névre keresztelt okosóra arra született, hogy segítsen viselőjének a stressz kezelésében. A csuklón hordható kütyü ugyanis képes viselőjének stressz-szintjét mérni és jelezni sem rest, ha ideje kicsit lenyugodni.

Készítői szerint az Emvio az első okosóra, amely lehetővé teszi stressz-szintünk követését, s ez által segít a stressz kezelésében. Ez a funkció igencsak hasznos lehet rohanó világunkban, melyben időről időre utolér bennünket a feszültség – legyen szó akár a munkáról, akár a magánéletünkről.

Az Emvio viselője pulzusszáma alapján határozza meg a stressz-szintet egy tízes skálán. Az aktuális szintet meg is jeleníti a kijelzőjén, így nem szükséges a párosított okostelefont nézegetnünk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy épp mennyire vagyunk a pulzusunk alapján idegesek. Jó hír, hogy csak egy gombnyomásra villan be a kijelzőn a stresszmérő, így nem tudja meg boldog-boldogtalan a környezetünkben, hogy épp stresszelünk-e.

 

 

Az óra képes rezgéssel jelezni, ha azt érzékeli, hogy ideje kicsit megnyugodnunk. Szerencsére a készülék pulzusmérőjének a stressz-szint mérése mellett egyéb területeken is hasznát vehetjük, például sportolás során. Igazából ezen a ponton rájöhetünk, hogy más, pulzusmérővel felvértezett okosórák is képesek lehetnek a stressz-szint megállapítására egy megfelelő alkalmazás révén – így pedig máris elveszíti exkluzivitását az Emvio.

 

 

A kütyü még nem elérhető a piacon, fejlesztői jelenleg támogatókat keresnek a Kickstarteren. Ha úgy érzed, az Emvio hasznos társad lehet a stresszes mindennapokban, látogass el a masina oldalára és támogasd néhány dollárral a megjelenését.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza