Hosszú Katinka visszatér

Kütyü Magazin - 2018. május 7.

Hamarosan újra láthatja versenyezni Hosszú Katinkát az úszósport-szerető közönség. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő rövid év eleji kihagyás után újult erővel vetette magát a felkészülésbe és idén júniusban újra rajtkőre áll az egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetésen. A Huawei különleges fotózással egybekötött exkluzív interjút készített az Iron Ladyvel, aki szakmai tervei mellett élete egyik legnehezebb időszakáról is őszintén beszélt.

Új edzéstervvel, nagy célokat kitűzve vág neki Hosszú Katinka a 2018-as versenyszezonnak. Az olimpiai bajnok úszónő az év elején kisebb pihenő után kezdte meg felkészülését. Katinka a tavalyi vizes világbajnokságon nyújtott kitűnő szereplése után, öt éve először tartott szünetet. Az Iron Lady a kis kihagyás ellenére is jó formában érzi magát és már elkezdte a megfeszített munkát. Katinka szerint alaposan volt ideje átgondolni a karrierjével kapcsolatos terveit és bár az alapoktól nem tér el, de több mindenen változtattott az előző évek felkészülési rutinjához képest. 

Az év eleji szünet sokéves, feszített tempójú felkészülés után következett, amire saját bevallása szerint már nagy szüksége volt. „Amikor benne vagy egy mókuskerékben, egyik verseny után jön a másik, akkor nagyon nehéz leállni és újragondolni. Az úszók általában négy évre terveznek, egy olimpiai ciklusra, de nekem ez most kitolódott öt évre, mert a budapesti vb miatt nem akartunk belekezdeni valami újba, úgyhogy ez egy rendkívül hosszú és fáradságos időszak volt. Épp jókor jött ez a kis szusszanás. Habár sürget az idő, mert már csak két év van Tokióig!”

A versenypályák világa mellett Katinka a social média felületeit sem hanyagolja el. Az Iron Lady elmondta, a feltételezésekkel ellentétben nem vonult háttérbe, és továbbra is egyedi, saját személyiségét hűen tükröző tartalmakat oszt meg a rajongóival. Az úszónőről - idén ismét a Huawei márka nagyköveteként – a francia fővárosban készültek lélegzetelállító felvételek, amelyekkel tovább színesíti közösségi média oldalait. „Szerintem azért működik jól a közösségi médiám, mert soha nem gondolkoztam túl, mit posztolok. Ha úgy érzem, van valami, amit szívesen megosztok másokkal is, akkor megteszem és meg fogom tenni a jövőben is. Persze némi segítség mindig jól jön, mondjuk a csodálatosan szép küllemű és fantasztikus kamerával rendelkező Huawei P20 Pro telefon, amelynek kampányához nemrég készítettünk közös anyagot a céggel Párizsban.”

Hosszú Katinka exkluzív interjújának további részleteit – köztük magánéleti válságának tanulságait és legközelebbi versenyszerepléseit- a Huawei Technologies Hungary oldalán, az alábbi linken olvashatják: https://consumer.huawei.com/hu/campaign/katinkavisszater/

Vissza