Firefox OS mobilok a KDDI kínálatában is

Farkas Norman - 2013. január 23.

A japán KDDI bejelentette döntését, miszerint be szeretne állni a Firefox OS rendszer köré épülő okostelefonok forgalmazását támogató szolgáltatók sorába.

A Mozilla tavaly leleplezett mobil operációs rendszere, a HTML5-alapú Firefox OS hamarosan megjelenik piacon. A kiemelkedő hardver/ teljesítmény aránnyal, azaz harmatos felszereltség mellett is gördülékeny működéssel kecsegtető platform elterjedéséhez - legyen bármennyire is vonzó - értelemszerűen elengedhetetlen a fejlesztők és a szolgáltatók támogatása.

Az első Firefox OS mobilok a ZTE és a szintén kínai TCL gyártósoráról érkeznek, utóbbi gyártó modelljei Alcatel márkanév alatt kerülnek majd piacra. Ami a rendszer szolgáltatói támogatottságát illeti, a Telecom Italia, az Etisalat, a Telefónica, az amerikai T-Mobile és Sprint, valamint a Telenor csoport már korábban beállt a sorba, a napokban pedig Japán második legnagyobb mobilszolgáltatója, a KDDI is jelezte ilyen irányú szándékát.

Ha szeretnél belekóstolni a Firefox OS felületébe és működésébe, élj ezzel a lehetőséggel. Amennyiben a rendszer köré épülő okostelefonok izgatják a fantáziádat, tekintsd meg az alábbi, CES-en készített videót, melynek főszereplője a ZTE első Firefox OS alapú mobilja.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza