Az Apple meghosszabbítja az iPhone 5 akkumulátor-csere programját

Czipperer Dia - 2015. március 6.

Tavaly nyáron gondok akadtak az iPhone 5 akkumulátorával néhány modell esetén. Akkor az Apple ingyenes cserét kínált, melynek időtartamát most meghosszabbították.

Az iPhone 5 felhasználók egy része korábban, a vásárlás során rossz, hibás akkumulátort kapott a készülékéhez. A felhasználók az aksi kisebb élettartamára hivatkoztak, vagyis hogy hamarabb lemerült a telefon és gyakrabban kellett tölteni is. Az Apple tavaly nyáron reagált a problémára: ingyenes akkumulátorcserét biztosított a felhasználóknak.

Az Apple szerint nem sok készüléket érintett ez a hiba, és kimondottan csak a 2012. szeptember és 2013. január között vásárolt daraboknál fordult elő hasonló eset. A vállalat arra kérte akkor a felhasználókat, hogy látogassanak el az erre a célra létrehozott weboldalukra, és ott adják meg készülékük szériaszámát, hogy lássák, az ő telefonjuk is listán szerepel-e. Akinek a készüléke akkor érintett volt, bevihette az eszközt egy Apple által hitelesített szolgáltatóhoz vagy egy Apple Store-ba, illetve magához az Apple-höz is küldhette iPhone-ját.


Az Apple bejelentése szerint a programot kibővítik, és akinél aksigondok merültek fel az iPhone 5 modelljénél, a vásárlástól számított három éven belül jelenthetik panaszukat a vállalat felé, akik ingyen kicserélik a hibás eszközt.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

 

Vissza