Samsung chippel ellátott BlackBerry modell érkezhet

Czipperer Dia - 2015. november 24.

A GFXBench oldalán tűnt fel egy eddig ismeretlen androidos BlackBerry mobil. A készülék processzora a kiszivárgott specifikációk szerint azonban nem a Qualcomm, hanem a Samsung lapkája lehet.

John Chen, a BlackBerry feje maga beszél arról, hogy a jövőben több androidos modell kiadását is tervezik, így nem meglepő, ha benchmark tetsztekben felbukkan egy-egy modell. A GFXBench szivárogtatta ki a az egyik esélyes Priv utód, vagy legalábbis a soron következő androidos üdvöske specifikácóit, melyből egy érdekes adat is kiderült.

A dokumentum szerint a modell lelke a Samsung Exynos 7 Octa processzora lehet, amely már a big.LITTLE koncepcióra épülő megoldás. Ennek lényege, hogy a CPU magjai nem azonos teljesítményen pörögnek, és ezt a rendszer képes érzékelni. Jelen esetben – a jelentés szerint – a chipset 4 darab Cortex A53 és szintén négy Cortex A57 magból tevődik össze.

A specifikációkat elnézve ugyancsak egy csúcsmodell érkezhet a BlackBerry háza tájáról, amelynek másik fő erőssége a QHD megjelenító lehet majd.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza