Akkor is fizet a Google, ha nem megy végbe az akvizíció

Farkas Norman - 2011. augusztus 16.

A Google 2,5 milliárd dollárt fizet a Motorolának abban az esetben is, ha valamilyen okból meghiúsulna az amerikai gyártó mobil részlegének tegnap bejelentett felvásárlása.

Már beszámoltunk a tegnap világgá kürtölt 12,5 milliárd dolláros felvásárlásról, mely által több ezer szabadalomra tehet majd szert a Google amellett, hogy jelentős változásokat idézhet elő a mobilpiacon.

A Bloomberg úgy értesült, hogy a keresőóriás a szokásos elállási díj hatszorosát, 2,5 milliárd dollárt fizetne a Motorola Mobility sikertelen akvizíciója esetén az amerikai gyártónak.

A mountain view-i vállalat szeretné 2012 első felében befejezettnek tekinteni a felvásárlás folyamatát, de annak teljesülése az amerikai, európai és kínai hatóságok jóváhagyását is megkívánja. A folyamatban lévő trösztellenes vizsgálódások némi kockázatot jelentenek a Google-nek a jóváhagyások megszerzése kapcsán. Pontosan e kockázat miatt vállalja a Google, hogy a szokásos elállási díjnál jóval magasabb összeget fizet kudarc esetén a Motorolának.

 

 

 

Forrás: BGR

 

Vissza