Három új asztali DO gép a Lenovotól - Főként kis- és középvállalkozásoknak

Kütyü Magazin - 2011. szeptember 15.

A Lenovo bemutatta a ThinkCentre Edge 71 asztali gépét, ThinkCentre Edge 71z all-in-one gépét és a prémium kategóriás ThinkCentre Edge 91 asztali számítógépét. Az újdonságok főként a kis- és középvállalkozások számára jelenthetnek ideális választást, mert azok egyedi igényeire tervezte őket a világ harmadik legnagyobb PC gyártója.

Az új ThinkCentre Edge család tagjai fényes fekete külsejükkel és 20 inches multifunkcionális kijelzőjükkel túllépnek a megszokott asztali számítógépek megjelenésén. Még a ThinkCentre Edge 71 és 91 hagyományos toronyháza is fényes feketében érkezik. Az összehangolt működéshez az asztali gép opcionálisan vezeték nélküli ThinkPad Edge billentyűzettel párosítható. Ez a cseppálló billentyűzet tükrözi a ThinkPad Edge laptopokban megszokott sziget alakú  billentyűzet stílusát anélkül, hogy hiányozna belőle a ThinkPad billentyűzetek hagyományos kényelme és érzékenysége.

Edge 71z

Ezek az asztali gépek minden kétséget kizáróan dupla funkciót tudnak betölteni egy vállalkozás életében: napközben termelékeny erőgépek, munka után pedig tökéletes eszközei a szórakozásnak, legyen szó moziról, zenéről, vagy online szórakozásról. Az all-in-one gépek  Intel Core i5 második generációs processzorokkal, a ThinkCentre Edge 71 és 91 gépek pedig Core i7 Quad Core második generációs processzorokkal  érkeznek.

Edge 91

Opcionális bővíthetőség:

  • Nagy tárolókapacitás: a ThinkCentre Edge 91 akár 16GB memóriával és 1TB-os merevlemezzel is elérhető, a ThinkCentre Edge 91 és az Edge 71z 160GB-os SSD-vel is elérhető
  • Nagyteljesítményű grafika: választható ATI Radeon vagy Nvidia videokártya az Edge 91 és Edge 71 asztali gépekhez
  • Hatékonyságnövelés: DVD lejátszó és opcionális DVD író a ThinkCentre Edge 91-hez, számos USB csatlakozó és opcionális kártyaolvasó, az USB port használata biztonsági okokból letiltható, BIOS / merevlemez jelszavas védelem

 

A Lenovo új gépeinél a háttértár és a memória bővítése nem igényel semmiféle eszközt, és mindössze néhány percet vesz igénybe. Egy rejtett, gumi fogantyúnak köszönhetően az all-in-one és a ThinkCentre Edge 71 asztali gép szükség esetén gond nélkül mozgatható. A ThinkCentre Edge 71 asztali gép a videokártya bővítése nélkül 2 képernyőt (VGA és DVI csatlakoztatással), míg a ThinkCentre Edge 91 négy monitort képes kezelni, kitűnő megoldást nyújtva azoknak, akiknek több képernyő egyidejű használatára van szükségük. A számítógépek megkapták a Lenovo ThinkVantage technológiáit is, mentési, helyreállítási, áramellátási és rendszerfrissítési támogatással.

Edge 71

A felhasználóknak lehetőségük lesz kipróbálni ezeket a gépeket is a Lenovo DO Tour-on szeptember 16-17-én a budaörsi Tesco parkolóban.

A ThinkCentre Edge 71 modellek bruttó 134.900Ft-tól, az Edge 91 modellek bruttó 139.900Ft-tól, a ThinkCentre Edge 71z AIO modellek bruttó 179.900Ft-tól lesznek elérhetőek a hazai forgalmazóknál.

 

Vissza