Galaxy S III vagy iPhone 5? A Samsung segítene a döntésben

Farkas Norman - 2012. szeptember 17.
A dél-koreai gyártó merész marketingesei előálltak egy reklámmal, mely a Galaxy S III és az iPhone 5 felszereltségét hasonlítja össze. A képpel - nem meglepő módon - arra akarják rávezetni a felhasználókat, hogy az S III mellett tegyék le voksukat.

A Samsung már többször indított nyílt támadást riválisa, az Apple ellen a marketing frontján. Most, az iPhone 5 bemutatása után néhány nappal ismét akcióba lendültek a dél-koreai gyártó emberei, hogy az új Apple mobiljukért induló felhasználók ne feledkezzenek el arról, hogy van egy másik nagytudású okostelefon is a piacon, melyet Galaxy S III-nak hívnak, s mely bizony több szempontból is legyűri a legújabb iPhone-t.

Szerintem egyértelmű, hogy az alábbi fotó, illetve a rajta látható - nem túl korrekt - összehasonlítás nem fogja meghatni a júzereket, tehát nem vesznek S III-at iPhone 5 helyett, de a Samsung valahol elérheti célját, s beférkőzhet az Apple-fanok tudatába (ne feledjük, a felháborodás is egy hatás eredménye), talán el is bizonytalaíthatja őket egy kicsit.

Személyes észrevétel, hogy az iPhone tulajok zöme az iOS sajátosságaival, szolgáltatásaival és a minőséggel érvel telefonja mellett, a Samsung rajongói pedig az izmos hardvert, a nagyobb képernyőt és az előremutató funkciókat hozzák fel a készülékük legfőbb erényeiként. Véleményem szerint ha a fejlődés ebben a mederben megy tovább, akkor egy harmadik gyártóra igen fényes jövő várhat. A HTC-re gondolok, mely prémium minőségű eszközeivel nem marad le az iPhone-oknál tapasztalható anyaghasználattól és kidolgozottságtól. Bár a tajvani gyártó jelenlegi nagyágyúi (pl. One X) szintén az Androidra épülnek, saját felhasználói felülete, a Sense talán minden konkurens megoldásnál jobban feldobja a Google rendszerét mind funkcionalitásban, mind pedig látvány terén. A HTC számára az jelentheti a fő problémát, hogy eltörpül a Samsung és az Apple mellett, így nehezebben gyűrheti le óriási konkurenseit.

A fenti eszmefuttatás persze csak egy lehetőséget vázol a sok közül, hiszen a küszöbön lévő Windows Phone 8 megérkeztével az iOS talán nagyobb riválisra lel, mint az Androidban, az iPhone pedig ellenfélként köszöntheti többek között az új Lumia (Nokia) és Ativ (Samsung) modelleket is.

Az alábbi fotó önmagáért beszél, egy mosolyt megérdemel.:)

Vissza