Windows Blue - A platformok egyesítése jegyében

Farkas Norman - 2012. november 29.

A friss hírek szerint egy rendkívül olcsó operációs rendszer kiadását tervezi a Microsoft, amely a Windows és Windows Phone alapú eszközökön is fut majd, így jelentős lökést ad a számítógépes és telefonos platformok egyesítésének.

Azt csiripelik a madarak, pontosabban a The Verge forrásai, hogy a redmondi óriás egy olcsó, Windows Blue nevű platform leleplezését tervezi 2013 első felében. Az évente frissülő OS a Windows és Windows Phone rendszerek köré épülő készülékeken egyaránt működni fog, így előmozdítja a számítógépes és telefonos platformok összeolvadását.

Természetesen az új rendszer megjelenésével átalakul majd a Windows fejlesztői háttere: bár a Windows 8-ra írt szoftverek működni fognak a Windows Blue alatt, - tehát visszafelé kompatibilis lesz a rendszer - a továbbiakban már csak a kifejezetten az új platformra szánt programok készítésére lesz lehetőség a megújult Windows SDK-ban.

A Microsoft még nem erősítette meg, s nem is cáfolta a The Verge információit, de egy biztos: ha az oldal állításai beigazolódnak, akkor hatalmas változásoknak leszünk tanúi a meglepően közeli jövőben.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza