Megfizethető okostelefonok az Archostól

Czipperer Dia - 2013. február 19.

A táblagépbővítés után jöhetnek az okostelefonok. Az orosz Hi-Tech portál szerint az Archos a következő hónapokban szándékozik lerántani a leplet legújabb Android okostelefonjairól.

Ahogy nemrég beszámoltunk róla, az Archos bővítette táblagépválasztékát, most pedig további okostelefonokról szóltak a hírek. Ez évben több készüléket is szándékozik piacra dobni.

Az utánzás a legőszintébb formája a hízelgésnek, és úgy tűnik, ez a helyzet az Archos-nál is. A cég termékei gyakran hajaznak valamire, például a legújabb táblagépszéria tagjai az iPad-re és a minire.

Archos 35 Carbon modell tűnik a legpénztárcabarátabbnak, a maga 90 eurójával (megközelítőleg 27 ezer forint). Az ára a tudásához igazodik, ugyanis kijelzője sem valami nagy (3,5 hüvelykes), felbontása is csupén 320x480 pixel. 512 MB RAM-mal és ugyanennyi belső memóriával rendelkezik. Előnye, hogy egyidejűleg két SIM-kártyával is működik. Az operációs rendszer pedig Android Ice Cream Samdvich 4.0.

A zászlóshajó egy 4,8 hüvelykes darab lesz (Archos 48 Platinum), amely 1280 x 800 pixeles felbontással, 1.7GHz-es MediaTek processzorral rendelkezik. Operációs rendszer tekintetében Android 4.1 fut rajta. Emellett 3G támogatással, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS és FM-rádió funkcióval is bír.

Milyen meglepő, e modell esetében is felfedezhető valamilyen hasonlóság, mégpedig a Galaxy S III-mal. Ennek fogyasztó ára körülbelül 249 euró lenne (átszámítva kb. 74 ezer forint).


Archos 48 Platinum


A család „legnagyobb” képviselője az Archos 52 Titanium modell. Ez 5,2 hüvelykes kijelzővel, 800x400 pixeles felbontással és 1.2 GHz-es kétmagos processzorral rendelkezik. A 4 GB-os belső memória mellé 512 MB RAM és egy 5 megapixeles kamera is „jár” a készülékhez. Ezen valamivel gynegébb, Android Ice Cream Sandvich 4.0 operációs rendszer fut. Ára átszámítva kb. 27 ezer forint.


Archos 52 Titanium

A készülékeket várhatóan májusban mutatják be.
 

Forrás: bgr.com

Vissza