Motorola X: egy új márka testreszabható készülékekkel?

Farkas Norman - 2013. március 18.

A friss infók szerint a már régóta pletykák kereszttüzében álló Motorola X név mögött nem egy készülék bújik meg, hanem egy márkanévről van szó, mely alá egy sor új androidos termék fog tartozni, melyek felszereltségébe a vásárlók is beleszólhatnak.

Már hónapok óta találgatják a szaksajtó képviselői, hogy vajon milyen eszközt rejthet a Motorola X elnevezés. Nos, a legújabb hírek szerint felesleges tovább találgatni, ugyanis egy új márkanévről van szó, mely a Google vadonatúj terméksorozatát jelöli. Kicsit szájbarágósabban a Google Motorola X sorozatát úgy kell elképzelni, mint a Nokia a Lumiáját, a Samsung Galaxy-ját, Az LG Optimusát, vagy a Sony Xperiáját.

Mivel már egy ideje teljes egészében a Google tulajdonát képezi a Motorola Mobility, azaz a Motorola mobil részlege, így "a Google már azt csinál a Motorolával, amit akar és biztosan vannak jó ötletei" gondolattól vezérelve az új fejleményhez gyorsan csatlakozott egy jó adag nehezebben hihető pletyka. Az egyik ilyen elrugaszkodott pletyka szerint a Motorola X készülékek nem csak a szaküzletekben és a szolgáltatóknál, hanem a Play Store-ban is megvásárolhatók lesznek, s azok a felhasználók, akik utóbbiban vásárolják meg őket, testre szabhatják az eszközök felszereltségét, – például dönthetnek a RAM és a belső tárhely méretéről – továbbá tetszés szerint kérhetik nyitott vagy zárt bootloaderrel, illetve előtelepített tartalmakkal vágyuk tárgyát. A Motorola (illetve a Google) tehát olyan kütyükkel szeretne piacra lépni, melyek felszereltségét bizonyos mértékben maga a vásárló határozhatja meg. Az ötlet remek és biztosan hatalmas sikert arat, ha megvalósul, hiszen a júzerek imádják, ha érezhetik, hogy egy bizonyos termék kifejezetten az ő igényeiknek megfelelően készült el.

Sajnos egyelőre nem vehetjük biztosra, hogy valóban személyre szabható készülékek alkotják majd a Motorola X sorozatot, de várhatóan a május 15-én kezdődő Google I/O konferencián megkapjuk a  választ a kérdésre, hiszen állítólag ezen az eseményen fog bemutatkozni a termékcsalád első képviselője.

 

 

Forrás: Android and Me]

Vissza