Nokia „Max” – 4,7 colos kijelző és LTE jó áron

Farkas Norman - 2013. május 9.

A friss pletykák szerint az új Lumia csúcsmodellek mellett egy középkategóriába szánt WP8 rendszerű okostelefonnal is készül finn gyártó, mely LTE támogatással és 4,7 hüvelykes WVGA kijelzővel indulhat harcba a konkurens platformok hasonló kaliberű képviselői ellen.

Mint tudjuk, várhatóan május 14-én, Londonban mutatkozik be fém készülékházzal szerelt Nokia „Catwalk” és a Xenon-LED villanó kombóval ellátott Lumia 928, melyek mellett a 41 megapixeles PureView kamerával szerelt „EOS” és egy 6 colos óriásmobil is a nagyközönség elé tárulhat. A legfrissebb hírek szerint a fentiek mellett egy középkategóriás, vélhetően Lumia 6xx sorozatú készülékkel is elő szeretne majd rukkolni a finn gyártó, mely a „Max” fantázianevet viseli.

A Windows Phone 8 rendszerű jövevény az eddigi infók szerint 4,7 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyővel, LTE modemmel, 2000mAh kapacitású akkumulátorral, unibody készülékházzal, 1,2GHz-es, kétmagos processzorral, valamint 512MB RAM-mal rendelkezik, s a konkurens platformok hasonló felszereltséggel bíró mobiljai ellen indul majd harcba. Ennek fényében a Samsung Galaxy Grand legnagyobb riválisának ígérkezik, mely 5 hüvelykes WVGA kijelzővel próbálja levenni a lábáról a felhasználókat.

Ahogy a fent említettem, a Nokia „Max” a középmezőnyt erősíti, így nem meglepő, hogy várható ára nettó 189 és 249 euró közé tehető.

 

[Forrás: WM Poweruser]

Vissza